TPS juhli Turun jättiyleisön edessä – HIFK kaatui toistamiseen

25.3.2017
TPS juhli Turun jättiyleisön edessä – HIFK kaatui toistamiseen

Ennätysyleisö hullaantui TPS:n hienosta esityksestä. (Kuva: Timo Savela)

TPS kaatoi HIFK:n lauantaina toistamiseen. Ottelua seurasi liigakauden 2016-17 ennätysyleisö, peräti 11 011 katsojaa. Turkulaisista pahiten HIFK:ta kuritti kaksi maalia iskenyt Patrik Virta. Palaa ottelukatsauksesta tapahtumiin.

TPS–HIFK 4–1 (2–0, 1–0, 1–1)

>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS aloitti ottelun vahvasti, turkulaisten Patrik Virta huudatti loppuunmyytyä Gatorade Centeriä jo 56 pelisekunnin jälkeen. Tyylikkään avausosuman alustivat Erik Thorell ja Timi Lahtinen. Lisää seurasi erän lopussa alivoimalla, kun turkulaiset karkasivat kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen. Jasper Lindsten teki oman ratkaisun ja laukoi kiekon maalin takarautaan. Lindstenin liigauran ensimmäinen playoffs-maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Toisessa erässä HIFK keskittyi lähinnä jäähyilyyn. Neljän kahden minuutin rangaistuksen lisäksi Matt Generous hankki itselleen pelirangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä. Myös yksi maali nähtiin, kun TPS lisäsi johtoaan Otto Niemisen maalilla. Niemisen liigauran ensimmäisen playoffs-maalin alusti Topi Taavitsainen.

Päätöserässä molemmat osuivat kertaalleen. Ensin HIFK kavensi ajassa 49.21 tulleella Ryan O'Connorin ylänurkkalaukauksella. Myös O'Connorille maali oli liigauran ensimmäinen playoffs-osuma, osumaan syöttöpisteen merkkautti aloituksen voittanut Robert Leino. Lopullisen niitin illalle iski toisen osuman tehnyt Virta. Tyhjään maaliin syntyneen maalin alustivat Jerry Ahtola ja Erik Thorell.

TPS johtaa neljännesfinaalisarjaa nyt voitoin 2–1. Ottelusarjan neljäs ottelu pelataan Helsingissä maanantaina 27.3. kello 18.30.

* * *

Osta liput Nordiksen maanantain playoffs-huumaan tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen