HPK ryösti voiton Jyväskylästä – Petteri Nikkilä osui jatkoajalla

25.3.2017
HPK ryösti voiton Jyväskylästä – Petteri Nikkilä osui jatkoajalla

Voittotuuletus! HPK:n Petteri Nikkilä ampui ratkaisun jatkojalla, toisessa jatkoerässä. (Kuva: Jiri Halttunen)

HPK ryösti lauantaina pitkän taistelun jälkeen voiton Jyväskylästä. Kerhon puolustaja Petteri Nikkilä ratkaisi ottelun jatkoajalla, osuma syntyi toisessa jatkoerässä ajassa 80.25. Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

JYP–HPK 2–3 JA (2–1, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ottelun avauserä sisälsi peräti kolme maalia. Näistä kaksi kirjattiin kotijoukkue JYPille ja yksi vierasjoukkue HPK:lle. Avausosuma syntyi ajassa 15.16, kun Joonas Lehtivuori laukoi playoffs-kevään toisella osumallaan Kerhon johtoon. JYP kuittasi maalin kuitenkin ainoastaan 18 sekuntia myöhemmin. Maalintekijänä oli liigauransa ensimmäisen playoffs-maalin tehnyt Jerry Turkulainen. Lisää tuli minuutti ja kuusi sekuntia myöhemmin, kun JYP siirtyi Jani Tuppuraisen ylivoimamaalilla johtoon.

Toinen oli erä meni lievästi JYP-merkkisesti, kumpikaan joukkue ei saanut lisämaaleja aikaiseksi. HPK:n tasoitusmaali syntyi kuudella kenttäpelaajalla ajassa 58.02. Kiekon maalin edestä verkkoon ohjasi vahvassa vireessä oleva Sakari Manninen (1+1).

Jatkoajalla ensimmäinen jatkoerä oli maaliton. Toisessa jatkoerässä ratkaisu syntyi nopeasti. Pelikello näytti lukemia 80.25, kun Petteri Nikkilä laukoi kiekon aloitusvoiton jälkeen siniviivalta ylänurkkaan. Syöttöpisteen maaliin merkkautti kolmen pisteen iltaa viettänyt Lehtivuori (1+2).

HPK:n ryöstön myötä neljännesfinaalisarjan voitot ovat nyt hämeenlinnalaisille 2–1. Ottelusarjan neljäs ottelu pelataan Hämeenlinnassa maanantaina 27.3. kello 18.30.

* * *

Osta liput Ritari Areenan playoffs-huumaan tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen