Tulikuumien ykkönen johdattaa Ilvestä

21.3.2017
Tulikuumien ykkönen johdattaa Ilvestä

Kuva: Mikko Pylkkö

Ilveksen maalivahti Antti Lehtonen on rankattu viikon tulikuumien pelaajien ykköseksi. Lehtosen jälkeen listan kärkipäähän sijoittuvat HIFK:n Corey Elkins ja JYPin Jani Tuppurainen.

23-vuotias Antti Lehtonen on tehnyt tällä kaudella läpimurron Liigan eliittivahtien joukkoon. Lehtonen on kantanut tamperelaisten päätorjuntavastuuta tammikuun lopulta alkaen. 1. kierroksen kolmessa ottelussa Ässiä vastaan Lehtonen torjui 103 kiekkoa prosentilla 96,3.

"Oli iso tekijä jo siihen, että Ilves nousi pudotuspeleihin. Oli ensimmäisellä playoffs-kierroksella ilmiömäinen. Pari haparointia ensimmäisessä pelissä ei vaikuttanut miehen itseluottamukseen. Tuli seuraaviin peleihin entistä vahvempana. Vei Ilveksen jatkoon."

Viidettä kauttaan HIFK:ssa pelaava Corey Elkins on helsinkiläisten luottomies. 32-vuotias yhdysvaltalainen kuntoutui juuri playoffs-pelien kynnyksellä ja oli maaginen varsinkin toisessa ottelussa Kärppiä vastaan.

"Miehen kahden kuukauden poissaolo näkyy liikkeessä kentällä. Se ei ensimmäisellä kierroksella haitannut. Toi valtavasti johtajuutta HIFK:n pelaajistoon. Raapi valtavan hyvällä prosentilla aloituksia. Lisäksi naputti tärkeällä hetkellä kolme syöttöpistettä."

Jani Tuppurainen on maistellut menestystä JYPissä sekä 2009 että 2012. Yli 80 playoffs-pelin mies on takonut seitsemällä kaudella 21 maalia ja 55 pistettä. Tällä kaudella maaleja ja pisteitä ei syntynyt runkosarjassa ihan parhaiden kausien tahtiin, mutta 36-vuotias konkari tuntee tosipelien haasteet.

"Kevään pelaaja. Nostanut tasoaan aina pelien käydessä kovemmiksi. Runkosarja oli tällä kaudella ajoittain hapuilua, mutta vanhat meriitit antavat odottaa pelaamista huipputasolla."

>> Lue tulikuumien koko lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen