Ilves yllätti Tapparan loppuunmyydyssä Hakametsässä – tehohetki ratkaisi

21.3.2017
Ilves yllätti Tapparan loppuunmyydyssä Hakametsässä – tehohetki ratkaisi

Aleksi Mustonen vietti tiistaina kahden pisteen iltaa. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Ilves yllätti runkosarjan voittaneen Tapparan ensimmäisessä neljännesfinaaliottelussa tylyin 3–6 lukemin. Tupsukorvat iski toisessa erässä viisi maalia reilun seitsemän minuutin aikana. Loppuunmyydyn Hakametsän tehokkaimmat olivat Tapio Laakso (0+3) ja Matias Sointu (2+0). Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

Tappara–Ilves 3–6 (1–0, 2–5, 0–1)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara aloitti ottelun vahvasti ja avausmaali nähtiinkin jo ajassa 02.13, kun Valtteri Kemiläinen laukoi ylivoimalla kiekon ohi Antti Lehtosen. Kirvesrinnat aloitti myös toisen erän vahvasti. Erä ehti vanheta ainoastaan minuutin ja 37 sekuntia, kun Otso Rantakari iski taululle lukemat 2–0.

Ottelun ylitettyä puolen välin tahti muuttui täysin. Tiistaina vierasjoukkueena toimineen Ilveksen kavennuksesta vastasi ajassa 31.00 Eemeli Suomi. Maali oli Suomelle playoffs-kevään toinen. Tämän osuman Tappara vielä kuittasi, Suomen maalista ehti kulua vain 55 sekuntia, kun Martin Röymark laukoi rystylämärillä kotijoukkueen jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Erän seuraavasta neljästä osumasta vastasikin Ilves. Ensin Matias Sointu kavensi siirretyn rangaistuksen aikana 3–2:een. Kolmannen maalinsa Ilves iski ylivoimalla, kun Veli-Matti Savinainen sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Tasoitusosuma oli liigauran ensimmäisen playoffs-maalinsa tehneen Otto Koivulan käsialaa. Pelikello ehti käydä Koivulan maalista ainoastaan 17 sekuntia, kun Sointu iski illan toisellaan Ilveksen ensi kertaa johtoon. Erän huipensi Teemu Rautiainen, joka laukoi vierasjoukkueen viidennen maalin ajassa ylivomalla ajassa 38.21. Ilveksen viiteen maaliin kului aikaa ainoastaan seitsemän minuuttia ja 21 sekuntia.

Päätöserässä Ilves puolusti kypsästi Tapparan pois parhailta maalipaikoilta. Lopullisen sinetin ottelulle iski tyhjään maaliin osunut Aleksi Mustonen (1+1). Osuman alusti kolme syöttöpistettä kerännyt Tapio Laakso.

Neljännesfinaalisarjan toinen ottelu on luvassa Hakametsässä torstaina 23.3. kello 18.30.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen