Matti Kuparinen huudatti Isomäkeä – Ässille ensimmäinen kiinnitys

16.3.2017
Matti Kuparinen huudatti Isomäkeä – Ässille ensimmäinen kiinnitys

Näin syntyy ratkaisu, maali oli Matti Kupariselle kauden kuudes. (Kuva: Elmeri Elo)

Ässät otti keskiviikkona ensimmäisen kiinnityksen neljännesfinaalipaikkaan, kun Ilves kaatui Matti Kuparisen jatkoaikamaalin myötä lukemin 3–2. Ottelusarja on katkolla Ässille jo torstaina Tampereella.

Ässät–Ilves 3–2 JE (1–0, 0–1, 1–1, 1–0)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ässien ja Ilveksen välinen playoffsien ensimmäisen kierroksen avausottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja molemmilla joukkueilla oli tukku hyviä maalipaikkoja. Avausosumasta vastasi kuitenkin kotijoukkue Ässät ajassa 15.50. Osuman iski rangaistusaitiosta hyökkäykseen ehtinyt Niko Ojamäki. Antti Lehtosen yllättänyt ylänurkkalaukaus oli Ojamäelle kauden 15. maali. Johtomaaliin syöttöpisteen merkkautti Charles Bertrand.

Ilves nousi tasoihin toisen erän kuudennella minuutilla. Upeasta kuvion päätti maalin kulmalta liigauransa ensimmäisen playoffs-ottelun pelannut Ville Meskanen. Vahvan esityön maaliin tekivät Matias Sointu (1+1) ja Markku Flinck.

Päätöserässä porilaiset ottivat jälleen kuskin paikan itselleen, kun ajassa 44.59 ylivoimalla osunut Ville Korhonen kuritti kasvattajaseuraansa. Korhosen painava laukaus päätyi vastustamattomasti etuylänurkkaan. Illan ainoan ylivoimamaalin alustivat Matti Kuparinen ja Maksim Matushkin. Ilves ei kuitenkaan luovuttanut, tamperelaiset punnersivat tasoihin vajaat viisi minuuttia myöhemmin. Illan toisen pisteen merkkauttanut Sointu laukoi Bernardin torjunnan kautta verkkoon. Ottelun jatkoajalle vieneen maalin alustivat Marcus Fagerudd ja loukkaantumisesta toipunut Arto Laatikainen.

Jatkoaika ehti vanheta kahdeksan minuuttia ja 25 sekuntia kunnes Ässien kapteeni Matti Kuparinen räjäytti Isomäki Areenaan huutoon. Kuparinen siirsi Lehtosen torjuman kiekon maalin edestä verkkoon, voitto osuman alusti Jere Seppälä. Kupariselle maali uran viides playoffs-otteluissa.

Ottelusarjan toinen ottelu pelataan torstaina 16.3. Tampereella. Keskiviikon tappion myötä Ilves on pakkovoiton edessä.

* * *

Playoffsien 1. kierroksen toinen ottelu Ilves–Ässät torstaina 16.3. Hakametsässä – osta liput tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen