HIFK-sentteri jatkaa tulikuumien kärjessä

15.3.2017
HIFK-sentteri jatkaa tulikuumien kärjessä

Kuva: Heidi Koivunen

HIFK:n Roope Hintz on toista viikkoa Liigan tulikuumat pelaajat –listan kärkinimi. Podium-paikoille nousevat myös Tapparan Henrik Haapala ja TPS:n Tomi Kallio.

Roope Hintz on noussut hurjaan vireeseen kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä. Syyskauden 20 ottelussaan Hintz teki viisi maalia, kevätkauden 24 ottelussa 20-vuotias keskushyökkäjä osui peräti 14 kertaa.

"Seitsemän maalia kuuteen viimeiseen otteluun. Kruununa hattu Ässiä vastaan. Nyt on nuorella itseluottamus lähellä Nordiksen kattoa! Flow päällä niin vahva, että kiekko näyttää löytävän verkkoon kuin itsestään."

Henrik Haapala on tehnyt tällä kaudella ison harppauksen Liigan terävimpään kärkeen. Viimekautinen piste-ennätys tuplaantui, ja 23-vuotias lempääläläinen takoi runkosarjassa pisteitä 1,18 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

"Pistepörssin voitto ja 60 pistettä! Kasvanut parissa vuodessa ison vastuun pelaajaksi ja johtajaksi jäällä. Dominoi runkosarjassa vakuuttavasti. Jatkuuko sama lento pudotuspeleissä – se jää nähtäväksi."

40-vuotias Tomi Kallio on näyttänyt, että kuuluu edelleen Suomi-kiekon ehdottomiin huippunimiin. 17 vuoden takainen piste-ennätys jäi vain kolmeen pisteen päähän. Konkarin panos on ollut merkittävä TPS:n nousussa takaisin Liigan kärkisijoille.

"Johtanut joukkuetta pukukopin puolella ja kaukalossa koko kauden. Työteliäs kaukalossa. Lisäksi maaleja syntyy kovaan tahtiin. Aito peli-ilo näkyy kaikessa tekemisessä. Tapa, jolla juhlii maaleja Perrinin kanssa kelpaa esimerkiksi nuoremmille."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen