Pelicans suoraan neljännesfinaaleihin – Tapparaa juhlittiin Tampereella

13.3.2017
Pelicans suoraan neljännesfinaaleihin – Tapparaa juhlittiin Tampereella

Kolmen pisteen iltaa viettänyt Juhani Tyrväinen oli Pelicansin ykkösnimi. (Kuva: Tomi Natri)

Maanantain päätöskierroksen voittajat olivat JYP, Pelicans, KooKoo, KalPa, Sport, Tappara ja TPS. Erityisesti lahtelaiset voitto merkitsi paljon. Voitolla Pelicans nousi kuudenneksi ja suoraan neljännesfinaaleihin. Myös TPS ja KalPa ottivat tärkeät pisteet. Palaa illan tapahtumiin kierroskatsauksesta.

HIFK–JYP 2–3 VL (0–0, 1–2, 1–0, 0–0, 0–1)

JYP päätti runkosarjan voittokkaasti Helsingissä, kun hurrikaanipaidat veivät kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. Ratkaisu löydettiin vasta viidennessä laukojaparissa, kun Joonas Nättinen ohitti Niklas Bäckströmin ja Pekka Tuokkola torjui Juuso Puustisen yrityksen. Varsinaisella peliajalla molemmat joukkueet johtivat ottelua kertaalleen. HIFK:lta osuivat Kai Kantola sekä Tomi Tuomisto ja JYPiltä Ossi Louhivaara ja Jani Tuppurainen. Voitosta huolimatta JYPin sijoitus pysyi neljäntenä, HIFK lähtee playoffs-otteluihin yhdeksänneltä sijalta.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Jukurit–Pelicans 2–3 (0–0, 1–0, 1–3)

Pelicans haki maanantaina elintärkeät kolme pistettä. Voiton myötä lahtelaiset nousivat kuudenneksi ja suoraan neljännesfinaaleihin. Pelicans nousi kolmen maalin päätöserän ansiosta Jukurien ohi. Turkoosipaitojen ykkönen oli pisteet 2+1 nakuttanut Juhani Tyrväinen. Illan voittomaali oli tehopuolustaja Juha Leimun käsialaa. Upean kauden pelanneen Jukurien osumat olivat Turo Asplundin ja Zach Budishin käsialaa. Jukurit jäi ensimmäisellä liigakaudellaan 11. sijalle, ainoastaan kuuden pisteen päähän viimeisestä playoffs-paikasta.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo–HPK 6–4 (1–1, 2–2, 3–1)

KooKoo päätti kautensa kotiyleisön edessä voittoon, kun HPK kaatui maali-iloittelun jälkeen lukemin 6–4. Ottelu kääntyi kotijoukkueelle vahvan kolmannen erän ansiosta. Kouvolalaisten tehokkaimmat olivat pisteet 1+2 merkkauttanut Mikko Virtanen ja kahdesti osunut Juha-Pekka Haataja. Maalin makuun pääsi myös KooKoo-paidan jättävä Josh Green. HPK:lta kahden pisteen iltaa viettivät hyökkääjä Eero Somervuori ja Otto Paajanen, jotka molemmat kirjauttivat pisteet 1+1. Runkosarjan kolmeen tappioon päättänyt HPK aloittaa playoffs-ottelut sijalta viisi. KooKoo puolestaan jäi playoffsien ulkopuolelle viime kauden tavoin.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukko–KalPa 4–5 JA (2–0, 1–2, 1–2, 0–1)

KalPa piti jatkoaikavoiton myötä kiinni kolmannesta sijastaan. Raumalla jatkoaikaratkaisusta vastasi Miikka Pitkänen, joka päätti ottelun ajassa 62.13. Pitkäsen lisäksi vierasjoukkueen ratkaisijoihin kuului myös puolustaja Joonas Lyytinen, joka vietti peräti neljän (1+3) pisteen iltaa. Lukko aloitti ottelun vahvasti ja pysyi kuskin paikalla aina päätöserään asti. Kuopiolaiset kuitenkin puristivat kolmannessa erässä tasoihin. KalPan kirissä isossa roolissa oli kaksi maalia iskenyt Janne Keränen. Lukolta Sami Lähteenmäki ylsi kahden (1+1) pisteen iltaan. Lukon kausi päättyi tällä kertaa runkosarjaan, raumalaisten 71 pistettä oikeuttivat 12. sijaan.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Sport–Ilves 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

Sport onnistui katkaisemaan runkosarjan päätöspelissä kymmenen ottelun tappioputkensa. Vaasalaiset nollasivat Ilveksen fiksun esityksen päätteeksi. Sportilta maaliverkkoja heiluttivat voittomaalin toisessa erässä tehnyt Tomi Körkkö sekä päätöserässä osunut Filip Riska. Sportin maalilla Mika Järvinen torjui kauden viidennen nollapelinsä. Illan myötä Ilveksen kuuden ottelun voittoputki tuli päätökseensä. Ottelun lopputulos ei vaikuttanut enää kummankaan sijoituksiin. Ilves jatkaa playoffs-otteluihin kymmenenneltä sijalta ja Sportin kausi päättyi, kotkapaidat jäivät toiseksi viimeiseksi.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara–SaiPa 4–1 (1–0, 1–1, 2–0)

Tappara kruunattiin maanantaina runkosarjan ykköseksi 15 vuoden tauon jälkeen. Runkosarjan päätöspelissään Tappara kaatoi SaiPan kotiyleisön riemuksi lukemin 4–1. Kirvesrintojen voiton takuumiehet olivat puolustajan paikalta pisteet 2+1 iskenyt Otso Rantakari ja kolme maalia alustanut Jan-Mikael Järvinen. Ilta sisälsi myös kaksi liigauran avausmaalia. Tapparalta tässä onnistui 20-vuotias Rasmus Smedberg ja SaiPalta joukkueen ainokaisen tehnyt 19-vuotias Jesse Hallikas. Tappara päätti runkosarjan kolmeen perättäiseen voittoon, SaiPan tappioputki venyi puolestaan kahdeksan ottelun mittaiseksi.

>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS–Ässät 4–2 (1–0, 2–2, 1–0)

Turussa TPS varmisti runkosarjan kakkospaikkansa voitolla Ässistä. Ässät puolestaan tippui tappion myötä kuudennelta sijalta seitsemänneksi. TPS hankkiutui ensin kahden maalin karkumatkalle, mutta porilaiset nousivat toisessa erässä rinnalle. Lopulta TPS karkasi kahden maalin voittoon toisen erän lopun ja kolmannen erän onnistumisillaan. Illan ykköset olivat kaksi maalia iskenyt Tomi Kallio, pisteet 1+1 merkkauttanut Eric Perrin ja kaksi osumaa alustanut Jasper Lindsten. Ässien peliurakka jatkuu jo keskiviikkona, kun Ilves asettuu vastaan playoffsien 1. kierroksella.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen