Ilvekselle viides perättäinen voitto – Pelicans jälleen TPS:ää vahvempi

7.3.2017
Ilvekselle viides perättäinen voitto – Pelicans jälleen TPS:ää vahvempi

Ilveksen peli kulkee tällä hetkellä iloisesti. (Kuva: Vesa Koivunen)

Hieno alku upealla liigaviikolle! Illan voittajat olivat HPK:n nujertanut Kärpät, Mikkelistä pisteet hakenut JYP, viidennen perättäisen voiton ottanut Ilves, päätöserän maaleilla HIFK:n kaatanut Lukko, jälleen TPS:n voittanut Pelicans ja kakkoseksi noussut KalPa. Palaa kierroskatsauksesta illan tunnelmiin.

HPK–Kärpät 1–2 (1–2, 0–0, 0–0)

Kuudetta sijaa jahtaava Kärpät haki tiistaina HPK:lta arvokkaat pisteet. Ottelu kaikki maalit nähtiin avauserässä. Kärpät karkasi ottelu kahden maalin karkumatkalle ensimmäisen kymmenen minuutin aikana onnistuneiden Mikko Lehtosen ja Sami Anttilan maaleilla. Otto Paajanen nosti HPK:n avauserässä vielä maalin päähän. Lähemmäksi HPK ei kuitenkaan päässyt, kun Jussi Rynnäs piti maalinsa puhtaana. Voitolla Kärpät nousi pisteen päähän kuudentena olevasta Pelicansista.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Jukurit–JYP 1–3 (1–1, 0–1, 0–1)

Viimeistä playoffs-paikkaa metsästävä Jukurit koko tiistaina kirvelevän tappion. Hurjassa kevätvireessä oleva JYP haki lähes täydeltä Ikioma Areenalta täydet pisteet. Ottelun avausmaalista vastasi toisella minuutilla osunut kotijoukkueen Teemu Tallberg. Viimeiset kolme maalia merkittiinkin JYPille. Avauserässä puolustaja Juha Uotila tasoitti kauden avausmaalillaan. Ottelun voittomaali syntyi toisessa erässä virolaishyökkääjä Robert Rooban lavasta, päätöserässä Ossi Louhivaara viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Neljäntenä oleva JYP nousi voitolla tasapisteisiin kolmantena olevan TPS:n kanssa. Jukurien ero viimeiseen playoffs-paikkaan kasvoi kuuteen pisteeseen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo–Ilves 2–4 (0–2, 0–0, 2–2)

Liigan kuntopuntarin kärkijoukkue Ilves otti tiistaina Kouvolasta jo viidennen perättäisen kolmen pisteen voittonsa. Viimeistä playoffs-paikkaa hallussaan pitävien tamperelaisten ykkösnimi oli kaksi maalia iskenyt Santeri Vuoti. Maalit olivat kesken kauden Ilvekseen siirtyneelle hyökkääjälle kauden ensimmäiset. Lisäksi Ilvekseltä osuivat illan avausmaalin tehnyt Teemu Rautiainen ja toisessa perättäisessä ottelussa tyhjiin osunut Jerry D'Amigo. KooKoon kahdesta päätöserän kavennusmaalista vastasivat Juha-Pekka Haataja ja viime kauden seuraansa vastaan osunut Eero Savilahti. Voitolla Ilves kasvatti piste-eron 11. sijalla olevaan Jukureihin jo kuuteen pisteeseen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukko–HIFK 4–2 (0–1, 1–0, 3–1)

Lukko piti tiistain HIFK-voitolla vielä hengissä teoreettisen playoffs-mahdollisuuden. Raumalaiset kaatoivat HIFK:n kolmannen erän tehohetken ansiosta. Lukko iski aikavälillä 46.55-58.53 kiekon kolmesti Niklas Bäckströmin selän taakse. Onnistujat olivat kahdesti osunut Aleksi Saarela ja kertaalleen verkkoa heiluttanut Sami Lähteenmäki. Raumalaisten ykkösnimi oli kuitenkin puolustaja Jesse Virtanen, joka merkkautti pisteet 1+2. Helsinkiläisten osumista vastasivat alivoimalla osunut Lennart Petrell ja kahden pisteen iltaa viettänyt Joe Finley (1+1). Lukolla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan yhdeksän pistettä. HIFK puolestaan tippui kuudennesta paikasta jo viiden pisteen päähän.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans–TPS 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)

Pelicans palasi tiistaina neljän ottelun vieraskietueen jälkeen takaisin kotikaukaloon. Paluu tapahtui iloisissa merkeissä, kun TPS kaatui tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 2–1. Lahtelaiset kaatoivat TPS:n kauden kaikissa neljässä runkosarjakohtaamisessa. Pelicans iski tiistaina ottelun kaksi ensimmäistä maalia. Avauserässä verkkoa heilutti Miska Siikonen ja toisessa erässä Roni Rukajärvi. TPS nousi toisen erän lopussa maalin päähän Eric Perrinin onnistumisella. Pelicans piti kuitenkin päätöserässä TPS:n takana Karri Rämön johdolla. Voitolla Pelicans nousi kiinni suoraan neljännesfinaalipaikkaan, piste-eroa seitsemäntenä olevaan Ässiin on kuitenkin vain yksi piste. TPS tippui tappion myötä toiselta sijalta kolmanneksi.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Sport–KalPa 4–5 (2–0, 0–3, 2–2)

KalPa aloitti alkuviikon länsirannikon kiertueensa tiistaina Sportia vastaan Vaasasta. Ottelu kääntyi lopulta kuopiolaisille yhdeksän maalin iloittelun jälkeen. Kotijoukkue Sport aloitti ottelun vahvasti ja vei avauserän nimiinsä Lassi Kokkalan ja Olavi Vauhkosen maaleilla. KalPa tuli kuitenkin toiseen erään uudella ilmeellä ja vastasi seuraavasti kolmesta maalista. Ottelun kääntäneen toisen erän maalintekijät olivat Alexander Ruuttu, Janne Keränen ja kauden avausmaalinsa tehnyt Mikael Seppälä. Päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat vielä kahdesti, kun Sportin Jesse Paukku ja Joel Kiviranta sekä KalPan Matias Myttynen ja Joonas Lyytinen osuivat. Voitolla KalPa nousi TPS:n ohi Liigan kakkospaikalle. Mahdollisuuteensa playoffs-otteluihin menettäneelle Sportille tappio oli jo yhdeksäs perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen