HIFK-sentteri viikon tulikuumin – ”Haluaa ratkoa pelejä itse”

6.3.2017
HIFK-sentteri viikon tulikuumin – ”Haluaa ratkoa pelejä itse”

Kuva: Vesa Koivunen

HIFK:n Roope Hintz on valittu Liigan viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi. Hintzin jälkeen kärkikolmikkoon sijoittuvat Kärppien Ville Leskinen ja Ilveksen Jerry D'Amigo.

20-vuotias Roope Hintz on alkanut lunastaa häneen asetettuja kovia odotuksia. Maaliennätys on tuplaantunut tällä kaudella – maaleja on nyt kasassa 16. Helmi-maaliskuun 10 ottelussaan Hintz on nakutellut pisteet 7+4.

"Nuori huippulupaus on ottanut ykkössentterin viitan itselleen. Suoraluistelu Liigan eliittiä, hyvä rannekuti, iso ja röyhkeä. Haluaa ratkoa pelejä itse, mutta osaa myös syöttää. HIFK:n paras pelaaja tällä hetkellä. Teki viime viikon kahdessa pelissä pisteet 3+1."

Ville Leskinen on pelannut hienon nousujohteisen kauden. Helmikuussa Leskinen oli Liigan paras maalintekijä ja pistemies. 23-vuotias laitahyökkääjä on murtautunut Liigan eliittihyökkääjien joukkoon neljännellä kaudellaan.

"Tasoitti pelin JYPiä vastaan kolmannen erän lopussa hienolla soololla ja oli muutenkin koko ottelun Kärppien vaarallisin
hyökkääjä. Liukkaalla pelipäällä viime aikoina. Hyvin maalipaikoilla myös HIFK:ta vastaan. Helmikuun 11 peliin 13 pistettä."

Lokakuussa Ilvekseen liittynyt Jerry D'Amigo on noussut tamperelaisten sisäisen pistepörssin kakkospaikalle. Neljän ottelun pisteputkessa oleva amerikkalainen on tärkeässä roolissa, kun Ilves hakee varmistusta playoffs-paikalleen.

"Monipuolinen laitahyökkääjä on osoittautunut oivaksi hankinnaksi kauden edetessä. Viime viikolla pistetili karttui kahdessa ottelussa neljällä pisteellä. Hyvällä pelisilmällä varustettu hyökkääjä luo maalipaikkoja, rakentaa peliä, taistelee joka vaihdossa ja osaa tarvittaessa myös viimeistellä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen