Roope Hintz johdatti HIFK:n voittoon – Ilves tarrasi kiinni playoffs-paikkaan

2.3.2017
Roope Hintz johdatti HIFK:n voittoon – Ilves tarrasi kiinni playoffs-paikkaan

Tomi Natri (Kuva: 20-vuotias Roope Hintz nosti torstain myötä kauden maalisaldonsa viiteentoista.)

Torstain voittajat Liigassa olivat Roope Hintzin johdolla juhlinut HIFK, yhdeksännen perättäisen kotivoiton ottanut HPK, viimeiseen playoffs-paikkaan tarrannut Ilves, 100 pisteen rajan rikkonut JYP ja jälleen jatkoajalla juhlinut Ässät.

HIFK–Pelicans 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

Hyökkääjä Roope Hintz oli Nordiksen torstai-illan ykkösnimi pisteillä 2+1. Hintzin johdolla HIFK kaatoi Pelicansin ja otti neljännen voittonsa viiteen viime otteluun. Hintzin ohella helsinkiläisten maaleista vastasivat Teemu Eronen (1+1) ja Juuso Puustinen. Joonas Rask alusti HIFK:n maaleista peräti kolme. Pelicansin illan ainokainen oli ottelun toisella minuutilla osuneen Roope Elimäen käsialaa. Pelicansille tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun. HIFK on turvallisen tuntuisesti yhdeksäntenä, seitsemäntenä olevalla Pelicansilla on matkaa kuudenteen sijaan kaksi pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

HPK–Sport 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

Viidentenä oleva HPK otti torstaina jo yhdeksännen perättäisen kotivoiton, kun viimeistä playoffs-paikkaa metsästävä Sport kaatoi tyylikkäästi lukemin 3–0. HPK iski kertaalleen jokaisessa kolmessa erässä. Hämeenlinnalaisten maalit merkittiin Juho Keräselle, Janne Lahdelle (1+1) ja Oskari Manniselle. Vahvaa tulokaskautta pelaava HPK-maalivahti Emil Larmi torjui ottelussa jo kauden kuudennen nollapelinsä. Tämän myötä Larmi nousi Liigan nollapelitilaston kärkeen. Vaasalaisille tappio oli jo seitsemäs perättäinen, tappioputken aikana Sport on jäänyt maaleitta peräti neljä kertaa. Sportilla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan jo seitsemän pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ilves–TPS 3–2 (1–0, 1–0, 1–2)

Vahvassa nousuvireessä oleva Ilves tarrasi torstaina kiinni viimeiseen playoffs-paikkaan, kun joukkue kaatoi Liigassa toisena olevan TPS:n lukemin 3–2. Ilves karkasi kahden ensimmäisen erän aikana kahden maalin karkumatkalle Teemu Aallon ja Olli Vainion siniviivalaukauksilla. Päätöserässä TPS nousi kahdesti maalin päähän Ilkka Heikkisen ja Erik Thorellin osumilla. Osumien välissä Ilveksen Ville Meskanen rikkoi 14 ottelun maalittoman putkensa ja iski ottelun voittomaalin. TPS:n molemmat maalit alusti illan ainoa kahden pisteen mies Tomi Kallio. Voitto oli tamperelaisille kauden ensimmäinen TPS:stä. TPS:n tappion myötä Tappara varmisti runkosarjan voiton. Turkulaiset ovat tällä hetkellä toisella sijalla kahden pisteen erolla KalPaan. Ilves on puolestaan kolmen pisteen turvin kiinni 10. sijassa.

>> Tilastot
>> Maalikooste

JYP–KalPa 5–3 (3–0, 2–2, 0–1)

KalPa vieraili torstaina vajaan kahden viikon sisään toisen kerran Jyväskylässä. JYP oli tälläkin kertaa kuopiolaisia parempi, nyt lukemat kirjattiin isännille 5–3. Voitolla sadan pisteen rajan rikkonut JYP aloitti ottelun vahvasti. Avauserässä JYPiltä onnistuivat paluun kaukaloon tehnyt Michel Miklik sekä kahden pisteen iltaa viettäneet Janne Tavi (1+1) ja Jerry Turkulainen (1+1). Toisen erän alkupuoliskolla Ossi Louhivaara (1+1) ja Antti Suomela lisäsivät johdon jo 5–0:aan. Kuopiolaiset virittivät ottelun loppupuolelle kolmen maalin kirin Matias Myttysen (1+1), Jesse Mankisen ja Tommi Jokisen osumilla. Voittoon asti kiri ei kuitenkaan kantanut. JYPin ja KalPan keskinäiset ottelu päättyivät runkosarjan osalta voitoin 3–3. Voitolla JYP nousi pisteen päähän KalPasta.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo–Ässät 3–4 JA (2–0, 0–1, 1–2, 0–1)

Kuudennesta sijasta tiukasti kiinni pitävä Ässät otti torstaina toisen perättäisen jatkoaikavoiton, kun KooKoo kaatui lukemin 3–4. Porilaisten jatkoaikasankariksi nousi kahden pisteen iltaa viettänyt Jussi Makkonen (1+1). Kouvolalaiset johtivat ottelua avauserän jälkeen Anrei Hakulisen ja Toni Hyvärisen maaleilla. Ässät kiri kuitenkin tasoihin Ville Korhosen (1+1) ja päätöserän alussa onnistuneen Maksim Matushkinin (1+1) maaleilla. Viimeisellä kymmenminuuttisella molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen, Ässiltä onnistui Mikael Saha ja KooKoolta kahden miehen ylivoimalla illan toisen osumansa tehnyt Hyvärinen. Voitolla Ässät repi kahden pisteen eron seitsemäntenä olevaan Pelicansiin. KooKoon ero viimeiseen playoffs-paikkaan kasvoi illan myötä yhdeksään pisteeseen.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen