Viikon tulikuumin tulee Ilveksestä – ”Selkeä luottovahti”

27.2.2017
Viikon tulikuumin tulee Ilveksestä – ”Selkeä luottovahti”

Kuva: Mikko Pylkkö

Ilveksen Antti Lehtonen on valittu viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi Liigassa. Perinteikkään listan kärkikolmikkoon sijoittuvat myös Kärppien laitahyökkääjä Brock Trotter ja Jukurien sentteri Henrik Koivisto.

23-vuotias Antti Lehtonen on lyönyt itsensä tällä kaudella läpi myös Liigassa. Jyväskyläläisen kiekkokoulun kasvatti on torjunut tällä kaudella viisi nollapeliä, joista kolme viimeisissä viidessä ottelussa. Nollaputki on kestänyt jo 179 minuuttia 23 sekuntia.

"Huikea viikko. Yksi päästetty maali kolmeen peliin toi joukkueelle kuusi pistettä ja pitää pudotuspelipaikan omissa käsissä. Noussut helmikuussa Ilveksen selkeäksi luottovahdiksi."

Brock Trotter pelasi SaiPassa 33 ottelua pistekeskiarvolla 0,58. Kärpissä lukema viidestä pelistä on peräti 1,60. Tulevat kierrokset näyttävät, jatkaako 30-vuotias kanadalainen pistetehtailuaan samalla tahdilla.

"Jatkoi sitä dominointia mihin viime viikolla Kärppien paitaan siirryttyään jäi. Tämän viikon viisi syöttöpistettä yhdistettynä kuuden ottelun pisteputkeen on saanut Kärppien hieman unessa olleet muut ulkomaalaisvahvistuksetkin heräämään kevään peleihin."

Henrik Koivisto oli syys-lokakuussa erinomaisessa pistevireessä. Marras-tammikuussa tahti kuitenkin hiipui. Kamppailu playoffs-paikasta on virittänyt mikkeliläisten avainpelaajan kuitenkin huippuiskuun: viimeisissä kahdeksassa ottelun on syntynyt 3+7 pistettä.

"Koivisto on noussut taas omalle tasolleen. Taitava hyökkääjä tekee yllättäviä ratkaisuja hyökkäyspäässä. Tarjoilee ketjukavereilleen paikkoja, mutta osaa myös itse ratkaista. Nakutti pisteet 1+3 viikon kahdessa pelissä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen