KalPan vahva alku riitti voittoon – Jukureilla hurja tehohetki

25.2.2017
KalPan vahva alku riitti voittoon – Jukureilla hurja tehohetki

KalPa kaatoi Kärpät lauantaina kolmannen kerran tällä kaudella. (Kuva: Timo Hartikainen)

Upea ilta takana! Lauantain voittajat olivat Sportin tyrmännyt Ilves, tehohetken ansiosta HPK:n kaatanut Jukurit, vahvaa virettä jatkanut JYP, hurjan alun myötä voittanut KalPa, Pelicansin kaatanut KooKoo ja RU-38:n juhlaottelusta pisteet hakenut Tappara.

Ilves–Sport 4–0 (2–0, 1–0, 1–0)

Nousuvireinen Ilves tyrmäsi Sportin lauantaina Hakametsässä. Toisen perättäisen voiton ottaneen Ilveksen alku oli vahva. Tupsukorvat johti ottelua Juho Liuksialan ja Teemu Rautiaisen maaleilla lukemin 2–0 ajassa 06.12. Toisessa erässä Liuksiala iski illan toisellaan Ilveksen jo kolmen maalin karkumatkalle. Päätöserässä Aleksi Mustonen iski illan viimeisen maalin tyhjään Sport-maaliin. Liuksialan ohella Ilveksen ykkösnimi oli kauden viidennen ja toisen perättäisen nollapelinsä pelannut Antti Lehtonen. Ilves on pitänyt maalinsa puhtaana kahdeksassa viimeisessä erässä. Sportille tappio oli viides perättäinen. Ilves on tällä hetkellä tasapisteissä viimeistä playoffs-paikkaa halussaan pitävän Jukurien kanssa.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Jukurit–HPK 3–1 (3–0, 0–1, 0–0)

Viimeisestä playoffs-paikasta tiukasti kiinni pitävä Jukurit kaatoi lauantaina HPK:n lähes täyden Ikioma Areenan edessä. Ottelu ratkesi mikkeliläisten 48 sekunnin tehohetkeen. Tehohetken aikana Jukurit takoi peräti kolme maalia, lukemat olivat 3–0 ajassa 04.08. Maaliverkkoa pääsivät heiluttamaan Turo Asplund, Zach Budish ja Topi Nättinen. Sakari Manninen nosti toisessa erässä Kerhon kahden maalin päähän, tämän lähemmäksi vierailijat eivät päässeet. Toinen perättäinen voitto oli Jukureille arvokas. Voiton myötä mikkeliläiset pysyivät kymmenentenä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

JYP–TPS 3–2 JA (1–1, 0–1, 1–0, 1–0)

Liigan kuntopuntarin kärkipaikkaa halussaan pitävä JYP ei suostunut häviämään TPS:lle Synergia Areenalla. TPS johti ottelua kahdesti Tomi Kallion ja Patrik Virran osumilla. JYP nousi kuitenkin kahdesti tasoihin Janne Tavin ja ajassa 56.45 osuneen Juha-Pekka Hytösen osumilla. Jatkoajalla illan ykkösnimeksi nousi toisella osumallaan Hytönen, joka ampui kotijoukkueelle kaksi pistettä ajassa 63.11. Voittomaalin alusti kahden syöttöpisteen iltaa viettänyt Joonas Nättinen. JYPille voitto oli neljäs perättäinen ja yhdeksäs viimeiseen kymmeneen otteluun. Toisen oleville turkulaisille tappio oli kolmas perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KalPa–Kärpät 3–2 (3–0, 0–0, 0–2)

Kuopiossa nähtiin kotijoukkueen klassisen kova avauskymppi. KalPa nimittäin johti ottelua Kärppiä vastaan lukemin 3–0 ajassa 09.58. Kuopiolaisten maaleista vastasivat Jesse Mankinen (1+1), Arttu Ilomäki (1+1) ja voittomaalin tehnyt Alexander Ruuttu. Kärpät nousi voittotaisteluun mukaan päätöserässä. Kiri ei kuitenkaan riittänyt kuin kahteen John Albertin ja Antti Kalaputaan kavennusmaalin. Kolmantena oleva KalPa pääsi voiton makuun kahden tappion jälkeen, piste-eroa kolmantena olevaan TPS:ään on vain kaksi pistettä. Kärpät taistelee edelleen pääsystä kuuden joukkoon.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo–Pelicans 2–1 JA (1–0, 0–0, 0–1, 1–0)

KooKoo palasi lauantaina voittokantaan kotiyleisönsä edessä, kun Pelicans kaatui jatkoajan jälkeen lukemin 2–1. Riemukkaasta voittomaalista vastasi ajassa 61.58 osunut Anrei Hakulinen. Hakulisen kauden 13. maalin alusti Niko Tuhkanen. Molemmat joukkueet osuivat varsinaisella peliajalla kertaalleen. KooKoo aloitti maalinteon avauserässä syntyneellä Terry Broadhurstin alivoimamaalilla. Pelicans kuittasi johtomaalin päätöserässä ylivoimalla syntyneellä Juha Leimun osumalla. KooKoolla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan seitsemän pistettä. Ässien tappion myötä Pelicans säilytti paikkansa arvokkaalla kuudennella sijalla.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ässät–Tappara 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)

Hallitseva Suomen mestari Tappara haki porilaisten juhlaottelusta täydet kolme pistettä niukalla 1–2-vierasvoitolla. Ottelun avauserä tarjosi kaksi maalia. Vierasjoukkue siirtyi ottelun kuudennella minuutilla johtoon Juhani Jasun osumalla. Ässien kuittaus syntyi ylivoimalla ajassa 12.14, kun ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkin iski liigauransa toisen maalin. Toisessa erässä nähtiin ottelun voittomaalin. Maalista vastasi juuri ennen ottelun puoliväliä osunut Tappara-puolustaja Valtteri Kemiläinen. Maalin myötä Kemiläinen osunut kahdessa perättäisessä ottelussa. Voitolla kirvesrinnat kasvatti sarjajohtonsa jo 13 pisteeseen. Seitsemäntenä olevalle Ässille tappio oli toinen perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen