HPK:lle kahdeksas perättäinen kotivoitto – Ilvekselle tärkeät pisteet

24.2.2017
HPK:lle kahdeksas perättäinen kotivoitto – Ilvekselle tärkeät pisteet

HPK otti kauden kolmannen voittonsa HIFK:sta Sakari Mannisen johdolla. (Kuva: Tomi Natri)

Maalivahtien ilta! Perjantain liigakierroksen voittajat olivat kahdeksannen perättäisen kotivoiton ottanut HPK, Lukon nollannut Kärpät ja Lappeenrannasta arvokkaat pisteet hakenut Ilves.

HPK–HIFK 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

HPK otti perjantaina hämeenlinnalaisyleisön riemuksi kahdeksannen perättäisen kotivoittonsa, kun HIFK kaatui lukemin 3–1. Kerhon ykkösnimet olivat kaksi maalia iskenyt Sakari Manninen ja HPK:n illan kaikki kolme maalia alustanut Niklas Hagman. Avauserässä syntynyt kotijoukkueen avausmaali merkittiin puolestaan Juha Koivistolle. HIFK:n illan ainokaisesta vastasi toisessa erässä Henri Tamminen. Joukkueiden runkosarjan keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 3–3. Tappion myötä helsinkiläisten kolmen ottelun voittoputki katkesi.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kärpät–Lukko 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)

Vahvassa nousuvireessä oleva Kärpät nollasi perjantaina kotonaan Lukon. Ottelun voittomaalista vastasi ajassa 32.08 upealla ohjausmaalilla Aku Kestilä. Kärpät karkasi päätöserässä Lukolta lopullisesti John Albertin ja Ville Leskisen (1+1) osumilla. Kärppien maalilla Sami Aittokallio torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä. Voitto oli Aittokalliolle kauden ensimmäinen kolmes pisteen torjuttu voitto. Kärpille voitto oli viides viimeiseen kuuteen otteluun. Oululaisilla on suoraan playoffs-paikkaan matkaa enää kolme pistettä. Lukolla on puolestaan kolme pistettä matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan.

>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPa–Ilves 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)

Viimeistä playoffs-paikkaa metsästävä Ilves haki perjantaina arvokkaat pisteet Lappeenrannasta, kun SaiPa kaatui kärsivällisen esityksen jälkeen 0–3. Tamperelaisten maalihanat avasi tarkalla laukauksella kultakypärä Otto Koivula ajassa 22.59. Seuraavia osumia saatiin odotella aina päätöserään asti. Ensin Juho Liuksiala laukoi ennen päätöserän puoliväliä lukemat 0–2:een ja Aleksi Mustonen viimeisteli kolmannen osuman tyhjiin 31 sekuntia ennen päätössummeria. Voitolla Ilves nousi tasapisteisiin viimeistä playoffs-paikkaa hallussaan pitävän Jukurien kanssa.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen