Ässien Juha Kiilholmalle pelikielto

21.2.2017
Ässien Juha Kiilholmalle pelikielto

Kuva: Tomi Vastamäki

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Ässien Juha Kiilholmalle kolmen ottelun pelikiellon perjantain Ässät-JYP-ottelussa tapahtuneesta jalkapyyhkäisystä.

Kiilholma on kärsinyt väliaikaisen pelikiellon aikana yhden ottelun pelikiellostaan. Hyökkääjä on pelikiellossa vielä otteluissa 21.2.2017 Ilves–Ässät ja 23.2.2017 Ässät–Jukurit.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelu: Ässät-JYP
Pelipäivä: 17.2.2017
Peliaika: 10.05

1. Selostus asiasta

Ässät–JYP-ottelun ajassa 10.05 tapahtuvassa aloitustilanteessa Ässien Juha Kiilholma kaataa JYPin Henrin Kannisen. Kanninen kaatuu tilanteessa ja loukkaantuu.

Otteluvalvoja on raportoinut tilanteen päävideotuomarille. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus Kiilholmalle jalkapyyhkäisystä. Ottelun erotuomarit eivät tuominneet tilanteesta rangaistuksia.

Kurinpitäjä on varannut Kiilholmalle/Ässille tilaisuuden antaa lausuma. Kiilholma on antanut suullisen lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja päätöksen perustelut:

Sääntökirjan säännön 160 määritelmän mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja vaarallisesti horjuttaa vastustajan tasapainoa kohdistamalla iskun takaapäin vastustajan jalkaan tai luistimeen taikka vetämällä vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai potkaisten vastustajan jalat alta. Jalkapyyhkäisyssä on kyse vastustajan kunnioituksen vastaisesta teosta, josta säännön 160 i-kohdan mukaan tuomitaan aina ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Kanninen voittaa aloituksen ja välittömästi tämän jälkeen Kiilholma potkaisee takaapäin Kannisen vasempaan jalkaan. Kanninen menettää tasapainon potkun seurauksena ja kaatuu hallitsemattomasti selälleen jäähän. Kiilholman teossa on kyse säännössä 160 tarkoitetusta jalkapyyhkäisystä.

Liigan kurinpitokäsittelyssä on määrätty vakiintuneesti jalkapyyhkäisyistä yhden ottelun pelikielto, jollei teon kohde loukkaannu tilanteessa. Tässä tapauksessa Kanninen loukkaantuu ja tämä otetaan rangaistusta ankaroittavana tekijänä huomioon. Kiilholmalla ei ole huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa.

3. Ratkaisu

Määrään Ässien Juha Kiilholmalle kolmen ottelun pelikiellon. Kiilholma on kärsinyt pelikiellostaan yhden ottelun väliaikaisen pelikiellon aikana ja on vielä pelikiellossa kahdessa seuraavassa Ässien ottelussa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 20. helmikuuta 2017

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen