HPK kaatoi TPS:n Hagmanin osumilla – Ässät juhli Satakunnan derbyssä

18.2.2017
HPK kaatoi TPS:n Hagmanin osumilla – Ässät juhli Satakunnan derbyssä

Niklas Hagman nosti lauantain myötä kauden maalisaldonsa kuuteen. (Kuva: Tomi Natri)

Lauantai täytti liigakatsomot! Seitsemän ottelun liigakierroksen voittajat olivat HPK, SaiPa, JYP, Kärpät, HIFK, Tappara ja Ässät. Palaa tapahtumarikkaan illan tapahtumiin kierroskatsauksesta.

HPK–TPS 2–1 (2–0, 0–1, 0–0)

HPK kaatoi lauantaina TPS:n lähes täyden loppuunmyydyn Ritari Areenan edessä. Hämeenlinnalaisten ykkösnimi oli joukkueensa molemmat maalit iskenyt Niklas Hagman. Hagmanin molemmat maalit alusti Sakari Manninen. TPS:n ainokaisesta vastasi toisessa erässä osunut Jasper Lindsten. Voitto oli HPK:lle neljäs viimeiseen viiteen otteluun. Joukkueiden runkosarjan keskinäiset kohtaamiset menivät HPK:lle voitoin 3–1.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Jukurit–SaiPa 1–2 JA (1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Piristynyt SaiPa otti toisen perättäisen voiton, kun lappeenrantalaiset hakivat Mikkelistä kaksi pistettä yli 300 kannattajan tukemana. Varsinaisella peliajalla molemmat osuivat kertaalleen. Ensin Miika Roine vei Jukurit ylivoimalla johtoon. Johtomaalista ehti kulua kuitenkin vain reilu kolme minuuttia, kun Kim Strömberg tasoitti ottelun. Molemmat osumat syntyivät avauserässä. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi SaiPan Lasse Lappalainen, joka päätti ottelun ajassa 62.45. Jukurit kavensi eron viimeiseen playoffs-paikkaan yhteen pisteeseen, SaiPalla kymppipaikkaan on matkaa seitsemän pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

JYP–KalPa 5–1 (2–0, 1–1, 2–0)

Voittokantaan palannut JYP oli lauantaina tyly isäntä KalPalle. Jyväskyläläiset karkasivat jo avauserässä kahden maalin karkumatkalle Jerry Turkulaisen ja Anssi Löfmanin osumilla. Kahden seuraavan erän aikana KalPan Eero Kilpeläisen ohittivat Arttu Likola, Juuso Vainio ja Ossi Louhivaara. Kuopiolaisten ainokaisesta vastasi toisessa erässä 3–1-kavennuksen tehnyt Jesse Mankinen. JYP on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi, joukkue etenee tällä hetkellä seitsemän ottelun pisteputkessa. KalPalle tappio oli puolestaan kolmas viimeiseen neljään otteluun. Voitolla JYP kavensi joukkueiden piste-eron kahdeksaan pisteeseen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kärpät–Pelicans 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)

Kärpät kukisti lauantaina pohjoisessa vierailleen Pelicansin selvin 5–1-lukemin. Kärppien voiton takuumies oli kahdesti osunut Brock Trotter. SaiPasta siirtynyt hyökkääjä on iskenyt kahdessa pelaamassaan ottelussa kolme maalia. Trotterin lisäksi kahden pisteen iltaa viettivät Mika Pyörälä (1+1) ja Jari Sailio (1+1). Merkinnän maalisarakkeeseen sai myös Ville Leskinen. Pelicansin ainoa osuma oli avauserässä maalanneen Antti Tyrväisen käsialaa. Peliään jatkuvasti parantavalle Kärpille voitto oli kolmas viimeiseen neljään otteluun. Pelicansille tappio oli puolestaan kolmas viimeiseen neljään otteluun.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Sport–HIFK 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

HIFK haki lauantaina arvokkaat pisteet Vaasasta taistelussa viimeisistä playoffs-paikoista. Avauserässä ajassa 03.37 syntyneestä illan ainoasta maalista vastasi Roope Hintz. Voittomaalin alusti Matt Generous. Helsinkiläisten maalilla Kevin Lankinen piti maalinsa puhtaana ja torjui yhteensä 22 kertaa. Nollapeli oli Lankiselle jo kauden viides. Helsinkiläiset palasivat kahden tappion jälkeen voittokantaan, Sportille tappio oli kolmas perättäinen. Yhdeksäntenä oleva HIFK kasvatti voitolla eron kymmenentenä olevaan Sportiin kuuteen pisteeseen. Jukurit ja Ilves hengittävät Sportin niskaan ainoastaan pisteen päässä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara–Ilves 3–2 JA (0–2, 0–0, 2–0, 1–0)

Viimeisiä playoffs-paikkoja jahtaava Ilves aloitti ottelun vahvasti. Tupsukorva karkasivat avauserässä kahden maalin johtoon Juho Liuksialan ja Teemu Rautiaisen osumilla. Päätöserässä Tappara nousi tasoihin. Ensin Jani Lajunen iski maalin edestä kavennuksen ajassa 46.53. Henrik Haapalan haamumaali nosti Tapparan tasoihin ajassa 56.47. Ottelun jälkeen todettiin, että maali tuomittiin virheellisesti, kiekko ei ikinä ylittänyt maaliviivaa. Jatkoajalla Tappara otti voiton Veli-Matti Savinaisen osumalla. Kuluvan kauden kuudessa Tampereen paikallispelissä Savinainen osui peräti seitsemän kertaa. Paikallispelien voitot menivät Tapparalle lopulta 5–1. Pisteen myötä Ilves kavensi eron viimeiseen playoffs-paikkaan ainoastaan yhteen pisteeseen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukko–Ässät 1–4 (0–0, 1–2, 0–2)

Kuluvan kauden osalta Satakunnan herruus meni Ässille selvästi voitoin 5–1. Lauantaina porilaiset hakivat Raumalta vahvan esityksen jälkeen täydet kolme pistettä lukemin 1–4. Ässät karkasi toisen erän ensimmäisen kympillä kahden maalin johtoon Antti Kerälän (1+1) ja vanhaa seuraansa vastaan osuneen Juho Tommilan onnistumisilla. Lukko nousi toisessa erässä vielä maalin päähän Valentin Claireauxin maalilla. Tämän lähemmäksi Lukko ei kuitenkaan päässyt. Ässät ratkaisi ottelun lopullisesti päätöserässä Jarno Kärjen ja Valtteri Viljasen maaleilla. Molemmat päätöserän maalit alusti Tommi Paakkolanvaara. Ässille voitto oli kolmas perättäinen. Porilaisten ero suoraan playoffs-paikkaa kaventui illan myötä kahteen pisteeseen. Viimeistä playoffs-paikkaa jahtaavalle Lukolle tappio oli toinen perättäinen. Raumalaisten piste-ero kymppipaikkaan on neljä pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen