KalPa, TPS ja Ässät juhlivat – Eero Kilpeläinen nollapelitilaston kärkeen

17.2.2017
KalPa, TPS ja Ässät juhlivat – Eero Kilpeläinen nollapelitilaston kärkeen

KalPan Eero Kilpeläinen nousi illan myötä nollapelitilaston kärkeen. (Kuva: Timo Hartikainen)

Kotijoukkueiden ilta! Perjantain kolmen ottelun liigakierroksen voittajat olivat Savon derbyssä juhlinut KalPa, Eric Perrinin johdolla HIFK:n kaatanut TPS ja JYPin vierasvoittoputken katkaissut Ässät. Illan myötä KalPan maalivahti Eero Kilpeläinen nousi yksin Liigan nollapelitilaston kärkeen.

KalPa–Jukurit 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

KalPa palasi perjantaina voittokantaan kaatamalla Jukurit Savon derbyssä. Kuopiolaisten voitto tuli pienimmällä mahdollisella erolla. Illan ainoasta maalista toisen erän alussa osunut Arttu Ilomäki. Osuman alustivat Sami Mutanen ja Alexander Ruuttu. Kotijoukkueen maalilla torjunut Eero Kilpeläinen nousi illan myötä yksin Liigan nollapelitilaston kärkeen. Nollapeli oli Kilpeläiselle kauden neljäs ja koko liigauran 42. KalPan voitosta huolimatta Savon herruus menee runkosarjan osalta Jukureille pistein 10–8. Kauden keskinäisten ottelun voitot ovat tasan 3–3.

>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS–HIFK 5–3 (1–0, 2–2, 2–1)

Vahvaa kautta pelaava TPS jatkoi HIFK:n alamäkeä, kun turkulaiset olivat perjantaina parempia lukemin 5–3. Illan ykkösnimeksi kohosi kolmen pisteen iltaa viettänyt 41-vuotias Eric Perrin (1+2). Illan myötä Perrin sai täyteen 300 maaliin johtanutta syöttöä Liigassa. Perrinin lisäksi TPS:ltä maalinteossa onnistuivat kahdesti osunut Henrik Tallinder, Otto Nieminen ja SaiPasta siirtynyt Curtis Hamilton. HIFK oli avauserän lopusta lähtien tappiolla koko ottelun. Helsinkiläisten kavennusmaalit olivat Mika Partasen, Juhamatti Aaltosen ja Juuso Puustisen käsialaa. HIFK on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden. Helsinkiläiset ovat viiden pisteen erolla playoffs-viivan paremmalla puolella.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ässät–JYP 2–1 JA (0–0, 0–0, 1–1, 1–0)

Ässät katkaisi perjantaina JYPin kymmenen ottelun vierasvoittoputken. Helpolla voitto ei irronnut. Molemmat joukkueet onnistuivat varsinaisella peliajalla kertaalleen. Ensin Juha-Pekka Hytönen vei JYPin ylivoimalla johtoon ajassa 45.29. Kotijoukkueen kuitti tuli tasan viisi minuuttia myöhemmin, kun Niko Ojamäki ohitti jyväskyläläisten maalia vartioineen Pekka Tuokkolan. Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan ainoastaan minuutti ja 24 sekuntia, kun kiekko oli jälleen JYPin maalissa. Voittomaali oli toisessa ottelussa perättäin osuneen puolustaja Juho Tommilan käsialaa, osuman alustivat Tommi Paakkolanvaara ja Ville Korhonen. Voitto oli Ässille kolmas viimeiseen neljään otteluun. Seitsemäntenä olevalla Ässillä on matkaa suoraan playoffs-paikkaan viisi pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen