JYP voitti Sami Nikun soolomaalilla – HIFK juhli Mikkelissä

8.2.2017
JYP voitti Sami Nikun soolomaalilla – HIFK juhli Mikkelissä

Keskiviikon osuma oli JYP-puolustaja Sami Nikulle kauden viides. (Kuva: Jiri Halttunen)

Viikon ensimmäisen liigakierroksen voittajat olivat Tampereella juhlinut Pelicans, tappioputkensa katkaissut HIFK, Sami Nikun soolomaalilla voittanut JYP, Kouvolasta pisteet hakenut TPS ja nousuvirettään jatkanut Lukko.

Ilves–Pelicans 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)

Pelicans on ollut Ilvekselle tällä kaudella ohittamaton este ja sitä se oli myös keskiviikkona Hakametsässä. Lahtelaiset veivät mukanaan täydet kolme pistettä lukemin 1–4. Illan ykkösnimeksi kohosi kahden maalin iltaa viettänyt Vili Sopanen. Pelicansilta osui myös loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Justin Hodgman ja liigauransa avausmaalin tehnyt Miro Hovinen. Runsaasti ylivoimaa hukanneen Ilveksen ainokaisesta vastasi ottelun alkuhetkillä osunut Teemu Rautiainen. Pelicans vei joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet runkosarjassa tylysti 12–0. Ilveksellä on viimeiseen playoffs-paikkaan matkaa viisi pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Jukurit–HIFK 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)

HIFK katkasi keskiviikkona Mikkelissä viiden ottelun tappioputkensa. Helsinkiläisten voitto tuli niukimmalla mahdollisella erolla, kun Jukurit kaatui tiukan taistelun jälkeen 0–1. Ottelun voittomaalista vastasi ajassa 54.20 osunut Arttu Luttinen. Kapteenin osuman alustivat Mikael Johansson ja Juhamatti Aaltonen. HIFK:n voiton takuumies oli kauden neljännen nollapelinsä pelannut Kevin Lankinen. Jukureille tappio oli neljäs perättäinen, mikkeliläiset ovat viimeisestä playoffs-paikasta jäljessä neljä pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

JYP–Kärpät 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Hurjassa kevätvireessä oleva JYP nousi keskiviikon Kärpät-voitolla jo neljännelle sijalle. Vähämaalisen illan voittomaali nähtiin päätöserässä ajassa 55.02, kun puolustaja Sami Nikun upea soolo päättyi maaliin. Jyväskyläläisten kapteeni Juha-Pekka Hytönen kaunisteli lukemat 2–0:aan viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin. Illan ykkösnimi löytyi JYPin maalilta, 23 kertaa torjunut Juho Olkinuora merkkautti Synergia Areenan illassa jo kauden kolmannen nollapelinsä. JYP on hävinnyt viimeisen kahdestoista ottelun aikana ainoastaan kerran! Kärppien kolmen ottelun voittoputki katkesi Jyväskylään.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo–TPS 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

Liigassa toisellla sijalla oleva TPS palasi keskiviikkona voittokantaan Kouvolassa. Turkulaiset käänsivät vähämaalisen illan edukseen päätöserässä ajassa 52.01 syntyneellä Patrik Virran ylivoimamaalilla. TPS:n avauserässä syntyneestä ensimmäisestä johtomaalista vasta kahden pisteen iltaa viettänyt Eric Perrin (1+1). KooKoon tasoitusmaali ja samalla illan ainokainen oli puolustaja Ryan O'Connorin käsialaa. Perrinin ohella kahteen pisteeseen ylsi vierasjoukkueen molemmat maalit alustanut Tomi Kallio (0+2). TPS:lle voitto oli kolmas viimeiseen neljään otteluun, KooKoo on puolestaan hävinnyt kuudesta viime ottelustaan viisi.

>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPa–Lukko 1–4 (0–2, 1–1, 0–1)

Lukko jatkoi keskiviikkona vahvaa nousuvirettään Lappeenrannassa. Raumalaiset kaatoivat SaiPan vahvan esityksen jälkeen lukemin 1–4. Vierasjoukkue karkasi avauserässä kahden maalin karkumatkalle Aleksi Saarelan ja Janne Niskalan (1+1) osumilla. Tästä SaiPa ei enää toipunut, vaikka Brock Trotter iskikin kavennusmaalin toisen erän ensimmäisellä kympillä. Seuraavat kaksi maalia olivat jälleen Lukon käsialaa, kun sekä Peter Tiivola (1+1) että Toni Koivisto (1+1) onnistuivat. Lukolle täysi pistepotti oli neljäs viimeiseen viiteen otteluun. Raumalaiset ovat enää viisi pistettä jäljessä viimeisestä playoffs-paikasta. Kolmannen tappion viimeiseen neljään otteluun kokenut SaiPa on puolestaan jäänyt playoffs-viivasta jo yhdeksän pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen