Ässien luottopakki viikon tulikuumin

23.1.2017
Ässien luottopakki viikon tulikuumin

Kuva: Tomi Vastamäki

Ässien Jyri Marttinen on Liiga-viikon tulikuumin pelaaja. Marttisen jälkeen viikon avainpelaajien listalle nousevat TPS:n Ilkka Pikkarainen ja JYPin Jani Tuppurainen.

Jyri Marttinen kerää runsaasti peliaikaa porilaisten takalinjoilla. Menneellä viikolla Marttinen iski muun muassa 1+2 pistettä Ilvestä vastaan ja oli ottelun ykköstähti. 34-vuotias kevään 2013 mestaruusmaalin tekijä tietää eväät menestykseen.

"Nauttii valmennuksen ja porilaisten rajatonta luottoa. Tällä hetkellä joukkueen tuki ja turva. Pelaa isolla sydämellä isoja minuutteja, jotka hän ansaitsee. Omaa hyvän itseluottamuksen, joka näkyi viikolla myös tehoina. Ottaa ja antaa kipeää joukkueen edun nimissä. Pääsee helposti vastustajien ihon alle."

Ilkka Pikkarainen on kerännyt kuudella kaudella yli 100 minuuttia rangaistuksia. Kahdella viimeisimmällä kaudella tahti on "hiipunut" ja kokenut 35-vuotias laitahyökkääjä on osoittanut tehokkuutensa. Kolmen ottelun maaliputkessa.

"Monessa mukana kaukalossa. Hämmentää ja häärää edelleen, mutta takavuosien tyhmät jäähyt ovat minimissä. Lisäksi vaarallinen hyökkäyssuuntaan. Kolmen viime pelin saldo: 3+3 ja +6."

Viikon konkaritrion täydentävä 36-vuotias Jani Tuppurainen on maistellut urallaan menestystä. Marras-joulukuussa Tuppurainen teki 19 ottelussa vain yhden maalin – tammikuun seitsemästä pelistään laitahyökkääjä on osunut peräti viidessä.

"Mies syttyy, kun kevään valoisuus pilkahtaa. Valtavan energinen peliote ja huikeita yksilöratkaisuja. Tulee olemaan iso palanen JYPin playoffs-keväässä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen