Kärppien ykköstykki viikon tulikuumin

9.1.2017
Kärppien ykköstykki viikon tulikuumin

Mika Pyörälä on ollut huipputärkeä pelaaja Kärpille tälläkin kaudella. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Kärppien Mika Pyörälä on nostettu Liigan Viikon tulikuumat pelaajat –listan ykköspaikalle. Viisinkertaisen Suomen mestarin jälkeen kärkikolmikkoon on valittu HPK:n Sakari Manninen ja JYPin Antti Suomela.

35-vuotias Mika Pyörälä pelaa pisteiden valossa uransa parasta kautta. Konkarihyökkääjä on tehnyt vain yhdellä kaudella enemmän pisteitä kuin kuluvalla kaudella. Pyörälä on joukkueensa tärkein pelaaja ja ylivoimainen ykkönen pistepörssissä.

"Kärppien ykköshyökkääjä läpi kauden. Iso johtaja myös koko joukkueelle. Maajoukkueessa profiloitunut puolustussuunnan pelaajaksi, mutta Liigassa naputtelee kovia tehoja. Kuluneen viikon kolmeen peliin pisteet 2+5, joista Raumalla peräti 1+4."

HPK:n kultakypärä Sakari Manninen palasi tälle kaudelle takaisin HPK-paitaan kevään Kärpät-visiitiltään. 24-vuotias taituri esitteli viikolla myös maalintekijän taitojaan. Mukana vuoden tehopelaajan Matti Keinonen -palkinnon tavoittelussa. Tehopörssissä nyt lukema +18.

"Kerhon kultakypärän peli aiheuttaa ihastusta illasta toiseen. Hyökkäyspelissä oikeaa rytmiä kiekossa pysymisen ja siitä luopumisen suhteen. Nakutteli Pelicansia vastaan hattutempun Lahdessa, ja syötti lisäksi joukkueensa ainokaisen tiukassa tappiossa KalPalle."

Viime kaudella tulokkaana hienon sisääntulon Liigaan tehnyt Antti Suomela on osoittautunut erinomaiseksi maalintekijäksi ja erikoistilanteiden taitajaksi. Kymmeneen viime otteluun vain yksi miinusmaali tasakentällisin.

"Joulukuun puolivälissä Suomela jäi pisteittä neljässä ottelussa peräkkäin. Kauden pisintä kuivaa kautta on seurannut kuuden ottelun pisteputki. Suomela on kärkiviisikossa niin maali- kuin pistepörssissäkin. Jatkaa JYPin kärkihyökkääjänä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen