Tapparan pistekärki viikon tulikuumin

2.1.2017
Tapparan pistekärki viikon tulikuumin

Kuva: Mikko Pylkkö

Tappara-laitahyökkääjä Henrik Haapala on vuoden 2017 ensimmäisen Tulikuumat pelaajat -listan ykkösnimi. Listan kärkikolmikkoon rankattiin myös JYPin Michel Miklík ja HPK:n Mathias Porseland.

Henrik Haapala johtaa pistepörssiä pisteen erolla seurakaveriinsa Veli-Matti Savinaiseen. Haapalan pistekeskiarvo 1,31 hakee vertaistaan; Liigan pistepörssin voittaja on yltänyt vastaavaan viimeisten 16 kauden aikana vain kerran (Janne Pesonen 2007-08).

"Mies tekee kentällä lähes mitä haluaa. Pitää kiekkoa taianomaisesti ja antaa oivaltavia syöttöjä. Huikea kausi menossa. Tehoili viikon kolmessa pelissä 1+5."

JYP hankki joulutauolla Michel Miklíkin hyökkäykseensä. Kokenut slovakialainen osoitti avauspeleissään olevansa tärkeä apu syyskaudella alavireisesti esiintyneeseen joukkueeseen. Pelicansia ja Jukureita vastaan iski 67 % JYPin maaleista.

"Kahden ensimmäisen ottelun perusteella loistava hankinta. MM-kisoista ja KHL:stä tuttu 34-vuotias konkarihyökkääjä tuli ryminällä Liigaan. Oikealta laukova maalitykki latoi viikon kahdessa pelissä neljä rysää. Maalien lisäksi pystyy myös fyysiseen peliin ja karvaa aktiivisesti. Sopii hyvin JYPin duunarilätkään."

Marraskuun alussa HPK:hon saapunut Mathias Porseland on osoittanut olevansa Liigan ykköspuolustajia. Ruotsalainen oli huipputehokas erityisesti joulukuussa: viimeisten seitsemän ottelun pistekeskiarvo huima 1,57.

"Alkukankeuden jälkeen tuloksellisuus hyökkäyspäässä ollut häikäisevää. Nakutteli joulukuun yhdeksään otteluun peräti 12 pistettä puolustajan tontiltaan. Myös tehotilasto näytti maireaa lukua +13. Osaa ja uskaltaa."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen