Liiga maanantaina: Tapanintanssit seitsemässä hallissa

26.12.2016
Liiga maanantaina: Tapanintanssit seitsemässä hallissa

Joukkuidensa ykköstähdet, HIFK:n Juhamatti Aaltonen (vas.) ja TPS:n Erik Thorell ovat vastakkain maanantaina Helsingissä. (Kuva: Heidi Koivunen / Timo Savela)

Liiga palaa lyhyeltä joulutauolta takaisin tositoimiin tapaninpäivän iltana. Tarjolla on täysi seitsemän ottelun kierros, kuten kahtena muunakin iltana alkavalla viikolla. Helsingissä vieraileva TPS hakee jatkoa voittoputkelleen, erinomaisessa vireessä oleva KooKoo isännöi JYPiä.

HIFK - TPS | Kokoonpanot

HIFK on kolmen ottelun pisteputkessa. Joukkue on jäänyt 11 viimeisen ottelun jaksolla vain kerran pisteittä. TPS:n voittoputki on neljän ottelun mittainen, ja seitsemästä viime pelistä on tullut kuusi voittoa. Syyskauden kohtaamisissa sekä HIFK että TPS ovat ottaneet yhden vierasvoiton toisistaan.

HPK - Ilves | Kokoonpanot

HPK:lla on alla kolme peräkkäistä jatkoaikaottelua, joista se on voittanut yhden. Joukkueen pisteputki on kuuden ottelun mittainen. Myös Ilveksellä on takana kolme peräkkäistä jatkoaikapeliä, joista on tullut yksi voitto. HPK on voittanut Ilveksen molemmissa syyskauden mittelöissä: lokakuussa 4-3 (VL) ja marraskuussa 2-0.

Jukurit - KalPa | Kokoonpanot

Jukurit katkaisi viime viikon ottelussaan neljän pelin tappioputken kaatamalla vieraissa Sportin. KalPa hävisi viime viikolla Pelicansille 0-4. Kuopiolaiset ovat voittaneet viidestä viime ottelustaan kaksi. Syyskauden kohtaamisista voitot ovat Jukurien eduksi 2-1.

KooKoo - JYP | Kokoonpanot

Huippuvireen löytänyt KooKoo on viiden ottelun voittoputkessa. Kuntopuntarin ykkösjoukkueen maaliero jaksolta on 20-8. JYP otti viime viikolla jatkoaikavoiton HPK:sta. 10 ottelun kuntopuntarissa JYPin saldo on kuitenkin heikko: kolme voittoa ja yhdeksän pistettä. KooKoo on voittanut JYPin syksyn molemmissa peleissä: lokakuussa Jyväskylässä 3-2 (JA) ja reilut kaksi viikkoa sitten Kouvolassa 5-2.

Lukko - Sport | Kokoonpanot

Lukon vahva jakso on kääntynyt neljän tappiopelin putkeen. Kaksi viimeisintä häviötä on tullut jatkoajoilla. Sportin tappioputki on myös neljän pelin mittainen, ja seitsemässä viime ottelussaan vaasalaiset ovat jääneet ilman kolmen pisteen voittoa. Sekä Lukolla että Sportilla on kotivoitot kauden edellisistä keskinäisistä otteluista.

Pelicans - SaiPa | Kokoonpanot

Pelicans on ollut voitokas kahdessa edellisessä kotiottelussaan. Joulukuun seitsemän ottelua ovat tuoneet kuitenkin vain seitsemän pistettä. SaiPa on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan kahden voittopelin jälkeen. Pelicans on voittanut SaiPan kaikissa kolmessa kauden edellisissä kohtaamisissa.

Tappara - Ässät | Kokoonpanot

"Kinkun sulattelu on klisee, mutta vaikuttaako se silti todennäköisyyksiin? Joukkueiden valmistautuminen poikkeaa tavallisesta, kun ne saavat kokoontua joulutauon jäljiltä valmennuksen johdolla vasta pelipäivän aamuna kello yhdeksän. Urheilulliset Tappara ja Ässät lienevät silti illalla täydessä iskussa?"
>> Lue Veikkauksen ennakko illan kuumimmasta ottelusta

Tappara palaa joulutauolta kuuden ottelun voittoputkessa. Voitoista neljä on tullut jatkoajoilla. Ässät hävisi viime viikolla kotonaan KooKoolle. Joulukuun kahdeksasta ottelustaan porilaiset ovat keränneet 13 pistettä. Tappara on voittanut Ässät molemmissa syksyn otteluissa (3-0 ja 2-1 JA).


---
Julkaisija: Antti Seppänen