Jukurit kaatoi jälleen KalPan Mikkelissä – Tapparan hurja vire jatkui

26.12.2016
Jukurit kaatoi jälleen KalPan Mikkelissä – Tapparan hurja vire jatkui

Jenkkihyökkääjä Zach Budish iski voittomaalin Mikkelissä. (Kuva: Mikko Kankainen)

Tapaninpäivän seitsemän ottelun liigakierroksen voittajat olivat TPS, HPK, Jukurit, JYP, Lukko, Pelicans ja seitsemän ottelun voittoputkessa etenevä Tappara. Liigatulokas Jukurit on ollut KalPalle hankala vastustaja Mikkelissä, maanantaina Jukurit kaatoi KalPan jo kolmannen kerran.

HIFK–TPS 1–4 (1–0, 0–1, 0–3)

Kolmantena oleva TPS otti maanantaina jo viidennen perättäisen voittonsa, kun HIFK kaatui yli 7700 katsojan edessä Helsingissä. HIFK iski ottelun avausosuman Henri Tammisen toimesta. Loppu olikin turkulaisten juhlaa. Ensin Tomi Kallio tasoitti toisessa erässä ja Dave Spina (1+1), Jonne Virtanen (1+1) ja Erik Thorell veivät TPS:n voittoon päätöserän maaleilla. Voitto oli TPS:lle toinen Nordiksella reilun kuukauden sisään.

>> Tilastot
>> Maalikooste

HPK–Ilves 3–2 JA (0–0, 1–2, 1–0, 1–0)

Ilves karkasi Hämeenlinnassa toisessa erässä kahden maalin karkumatkalle Jerry D'Amigon ohjausmaaleilla. Molemmat ylivoimamaalit alusti kokenut Arto Laatikainen. HPK ei kuitenkaan luovuttanut vaan kipusi rinnalle Oskari Mannisen ja Philippe Cornetin osumilla. Tasoitumaali syntyi kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Jatkoajalla ratkaisu syntyi ajassa 64.45, kun juuri loppukauden sopimuksen tehnyt Mathias Porseland (1+1) tinttasi ratkaisun. HPK nousi voitolla neljänneksi. Yhdennelletoista sijalle tippuneelle Ilvekselle ilta tarjosi neljännen perättäisen jatkoaikaottelun.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Jukurit–KalPa 3–2 JA (0–0, 1–1, 1–1, 1–0)

KalPa ei onnistunut vieläkään voittamaan Jukureita Mikkelissä. Liigatulokas kaatoi KalPan maanantaina jo kolmannen kerran tällä kaudella Mikkelissä. Ikioma Areenalla pelattujen otteluiden pisteet ovat Jukureille tylysti 8–1. Molemmat joukkueet johtivat ottelua varsinaisella peliajalla kertaalleen. Jukurien maalintekijät olivat Teemu Tallberg ja Janne Ritamäki. KalPalta puolestaan onnistuivat Jussi Timonen ja Mikko Nuutinen. Jatkoajalla loppuunmyytyä Ikioma Areenaa pääsi huudattamaan Zach Budish (1+1), joka lopetti ottelun ajassa 62.15. Jukureille voitto oli toinen perättäinen, KalPalle puolestaan tappio oli neljäs viimeiseen kuuteen otteluun.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KooKoo–JYP 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)

Toisen perättäisen voiton ottanut JYP katkaisi Kouvolassa KooKoon viiden ottelun voittoputken ja kuuden ottelun pisteputken. Jyväskyläläiset hakivat Lumon Areenalta täydet kolme pistettä Anssi Löfmanin, Antti Suomelan ja tyhjiin osuneen Janne Kolehmaisen maaleilla. Illan pisteykkönen oli kaksi maalia alustanut JYPin järkälemäinen puolustaja Nolan Yonkman. JYPin maalilla Juho Olkinuora torjui nollapelin eteen yhteensä 27 kertaa, nollapeli oli ottelun ykköstähdelle kauden ensimmäinen. Voiton myötä JYP nousi kiinni viimeiseen playoffs-paikkaan.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukko–Sport 5–2 (3–0, 1–1, 1–1)

Lukko kaatoi Sportin kuukauden sisään toistamiseen Kivikylän Areenalla. Maanantaina ottelu ratkesi raumalaisten vahvaan alkuun. Lukko johti ajassa 21.17 ottelua jo 4–0. Sport-maalivahti Mika Järvisen pommittivat vaihtoon kahdesti osunut Aleksi Saarela sekä kertaalleen osuneet Steven Seigo (1+1) ja Aaron Gagnon. Tällä kertaa Lukon johti piti loppuun asti, vaikka Sport kiri kahden maalin päähän Otto Karvisen kahdella osumalla. Osumat olivat Karviselle kauden ensimmäiset. Kahden pisteen iltaa viettänyt Toni Koivisto (1+1) sinetöi ottelun loppulukemat tyhjään maaliin. Liigan peränpitäjänä jatkava Lukko palasi voittokantaan neljän tappion jälkeen. Sportille tappio oli seitsemäs viimeiseen kahdeksaan otteluun.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans–SaiPa 3–2 JA (1–0, 1–1, 0–1, 1–0)

Pelicans palasi joulutauolta voitokkaasti, kun SaiPa kaatui jatkoajan jälkeen. Ottelun tehomiehet olivat lahtelaisten Justin Hodgman ja Vili Sopanen, jotka molemmat merkkauttivat pisteet 1+2. Pelicans johti ottelua varsinaisella peliajalla kahdesti Sopasen ja Antti Tyrväisen osumilla. Sitkeä SaiPa kampesi kuitenkin kahdesti tasoihin Mikael Kurosen ja ajassa 54.54 osuneen Tero Koskirannan maaleilla. Ottelun voittomaali syntyi ajassa 62.29 taiturimaisen Hodgmanin lavasta. Voitto oli Pelicansille kolmas viimeiseen neljään otteluun, SaiPalle tappio oli puolestaan kolmas perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara–Ässät 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

Hallitseva Suomen mestari Tappara jatkaa vakuuttavaa menoaan Liigan kärjessä. Maanantain voitto oli kirvesrinnoille jo seitsemäs perättäinen. Illan ykkösnimi oli Tapparan hyökkääjä Juhani Jasu, joka herkutteli yli 6000 katsojan edessä pisteet 2+1. Ottelu ratkesi Tapparan toisen erän tehohetkeen, jonka aikana Jasu ja kauden avausmaalinsa tehnyt Manu Honkanen osuivat reilun minuutin aikana. Jasun ja Honkasen lisäksi Tapparalta osui Aleksi Salonen. Lisäksi pistepörssin kärkeen noussut Henrik Haapala vietti kahden pisteen iltaa (0+2). Ässien ainokaisesta vastasi avauserässä osunut Antti Kerälä. Seitsemänneksi tippuneelle Ässille tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen