Ilves päätti Ulkojäät voittoon – HIFK kaatui jatkoajalla

17.12.2016
Ilves päätti Ulkojäät voittoon – HIFK kaatui jatkoajalla

Jerry D'Amigo pääsi tuulettamaan jatkoaikaosumaa Sorsapuistossa. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Isäntäjoukkue Ilves päätti upean Ulkojäät-tapahtuman jatkoaikavoittoon HIFK:sta. Voittomaalin 8500 katsojan riemuksi iski jenkkihyökkääjä Jerry D'Amigo. Palaa kierroskatsauksesta ottelun tapahtumiin.

Ilves–HIFK 3–2 JA (0–0, 1–2, 1–0, 1–0)

Ilves ja HIFK tarjosivat Sorsapuiston Ulkojäillä upean kiekkoillan. Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisessa erässä alkoivat maaliverkotkin heilumaan. Avausosuma syntyi ajassa 23.59, kun Matias Sointu laukoi kiekon ohi Kevin Lankisen. Osuman alustivat ketjukaverit Jerry D'Amigo ja Juho Liuksiala.

Ilveksen avausmaalista huolimatta helsinkiläiset poistuivat toiselle erätauolle johtoasemassa. HIFK iski kaksi maalia reilun minuutin sisään. Osumat olivat Lennart Petrellin ja Henri Tammisen käsialaa.

Pitkään näytti siltä, että HIFK pitää johtonsa, mutta Ilves taisteli perjantain tavoin tasoihin. Tasoitusmaalin laukoi Markku Flinck kultakypärä Ville Meskasen esityöstä. Tamperelaisilla oli paikat voittomaaliin varsinaisellakin peliajalla, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta.

Jatkoajalla ratkaisun rakensi ensimmäisen osuman iskenyt kolmikko. Sorsapuiston Ulkojäät-ottelut huipentuivat ajassa 64.21 syntyneeseen jenkkihyökkääjä D'Amigon (1+1) jatkoaikamaaliin. Pitkän pyörityksen jälkeen syntyneen osuman alustivat avausmaalin tehnyt Sointu (1+1) ja Liuksiala (0+2).

Ilves saalisti Ulkojäät-otteluista yhteensä kolme pistettä. Voitolla Ilves nousi Kärppien ohi kymmenenneksi. Tupsukorvilla on kasassa 40 pistettä. HIFK:lla on 49 pistettä, tämä oikeuttaa kuudenteen sijaan.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen