KooKoon Ryan O'Connorille pelikielto

16.12.2016
KooKoon Ryan O'Connorille pelikielto

Kuva: Kimmo Metsälä

Liigan kurinpitäjä on määrännyt KooKoon Ryan O'Connorille yhden ottelun pelikiellon keskiviikon KooKoo–Lukko-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

O'Connor on pelikiellossa 16.12.2016 SaiPa–KooKoo-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelu: KooKoo-Lukko
Pelipäivä: 14.12.2016
Peliaika: 18:55

1. Selostus asiasta

KooKoo-Lukko-ottelussa KooKoon Ryan O'Connor huitaisee Lukon Aleksi Saarelaa käsille. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta. Otteluvalvoja on raportoinut tilanteen päävideotuomarille, joka on asettanut tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin mukaan tilanteesta tulee määrätä O´Connorille ottelurangaistus huitomisesta.

Saarela loukkasi itseään tilanteessa, mutta pysyi lääkintätoimenpiteiden jälkeen pelaamaan ottelun loppuun asti.

Kurinpitäjä on kuullut O´Connoria tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 159 huitominen on teko, jossa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa huitomisen seurauksena, tuomitaan iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Saarela luistelee hyökkäysalueella kiekollisena kiertäen KooKoon maalia. Saarelan perässä luisteleva O'Connor huitaisee voimakkaalla kirvesiskulla kohden Saarelaa. Iskussa maila osuus Saarelaa alakäteen. Kyseessä on säännön 159 iii-kohdassa tarkoitettu huitominen.

Ottaen huomioon, että kyse erittäin voimakkaasta huitaisusta, joka aiheuttaa lievän loukkaantumisen, katson, että tilanteesta tulee määrätä säännön 159 iii-kohdan perusteella ottelurangaistus O'Connorille. Lausumassa esitetyt seikat eivät anna aihetta arvioida tilannetta lievemmin rangaistavaksi. Näkemykseni mukaan oikea rangaistus tilanteesta on yhden ottelun pelikielto.

3. Ratkaisu

Määrään KooKoon Ryan O'Connorille yhden (1) ottelun pelikiellon. O'Connor kärsii pelikieltonsa KooKoon ottelussa 16.12.2016 SaiPa-KooKoo.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 16. joulukuuta 2016

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen