KalPa-sentteri Liigan tulikuumin

22.11.2016
KalPa-sentteri Liigan tulikuumin

Matias Myttynen pelaa uransa parasta kautta. (Kuva: Heidi Koivunen)

KalPan Matias Myttynen on Liigan tämän hetken kuumin pelaaja. Viime viikon näytöt tuottivat paikan tulikuumien pelaajien listan kärkikolmikkoon myös TPS:n Henrik Tallinderille ja KalPan Jesse Mankiselle.

Syyskuun lopulla KalPan kanssa sopimuksen tehnyt Matias Myttynen aloitti kuopiolaisten nelossentterinä, mutta peliaika kasvoi jo lokakuun aikana merkittävästi. 26-vuotias Myttynen on takonut kahdeksan viime pelin jaksolla peräti 12 (5+7) pistettä ja tehotilastoon huiman lukeman +11 ilman miinusmerkintöjä.

"Kahden vuoden vierailu ulkomailla on tehnyt hyvää. Liigaan palasi täysin eri tason pelimies. Hyvällä itseluottamuksella pelaava Myttynen on kerännyt neljään viimeiseen ottelun pisteet 4+3 ja yhden kauden piste-ennätys on enää kolmen pisteen päässä."

Lähes 700 NHL-ottelun konkari Henrik Tallinderin merkitys TPS:lle on valtava. 37-vuotias puolustaja tahkoaa isoja peliminuutteja turkulaisten takalinjoilla. Tallinder on ollut avainroolissa TPS:n nousussa kohti sarjataulukon kärkeä.

"Todellakin ulkomaalaisvahvistus! Vahvaa pelaamista kumpaankin suuntaan. Konkarin liike jopa parantunut viime kaudesta. Erinomainen sijoittuminen ja ajoitus. Onnistumiset ruokkivat lisäonnistumisia. Viikon pisteet 1+3."

Yhdeksättä kauttaan Liigassa pelaava Jesse Mankinen on rikkomassa tällä kaudella kaikki henkilökohtaiset ennätyksensä. 25-vuotias laitahyökkääjä on merkkauttanut syyskaudella pisteet 9+10=19, jotka oikeuttavat pistepörssin nelospaikkaan. Tehopörssissä myös kärkisijoilla lukemalla +11.

"Pienikokoinen laitahyökkääjä on vihdoin pääsemässä potentiaalinsa ylärajoille. Tekee tuhojaan hyökkäyspäässä erinomaisen luistelutaitonsa ja pehmeiden käsien ansiosta. Nakutti viikon kolmessa pelissä pisteet 2+2."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen