Kari Heikkilä on Lukon uusi päävalmentaja

21.11.2016
Kari Heikkilä on Lukon uusi päävalmentaja

Kari Heikkilä on valmentanut Liigassa aiemmin HPK:ta, Kärppiä, Bluesia ja Ilvestä. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Kuluvan kauden alussa Rauman Lukon Liiga-joukkueesta vetovastuun ottanut Juha Vuori ei jatka seuran päävalmentajana. Raumalaisten uudeksi päävalmentajaksi on kiinnitetty Kari Heikkilä.

– Lähdimme yhdessä tekemään täksi kaudeksi isompaa muutosta ja rakentamaan täysin uutta projektia. Valitettavasti emme saaneet aikaiseksi sitä mitä haimme, toimitusjohtaja Timo Rajala sanoo.

Lukon ja Kari Heikkilän välinen valmennussopimus kattaa loppukauden 2016-17. Heikkilä aloittaa tehtävässään välittömästi.

– Tällä ratkaisulla haemme ennen kaikkea sitä, että pääsemme takaisin voittojen tielle ja sitä kautta lähdemme tavoittelemaan paikkaa ensi kevään pudotuspeleissä, Rajala jatkaa.

58-vuotias Heikkilä valmensi viime syys- ja talvikaudella KHL-joukkue Riian Dynamoa ja tammikuusta eteenpäin Liigassa Ilvestä. Heikkilä johdatti Kärpät Suomen mestariksi keväällä 2004.

KHL:ssä Kari Heikkilä on valmentanut Riian Dynamon lisäksi Lokomotiv Jaroslavlia (2004-05 ja 2007-10), Metallurg Magnitogorskia (2010-11), Dinamo Minskiä (2012-13) ja Neftehimik Nizhnekamskia (2013-14). Kaudella 2011-12 hän toimi Valko-Venäjän maajoukkueen päävalmentajana.

Valmentajat Timo Saarikoski ja Jesse Welling, maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio ja fysiikkavalmentaja Risto Rosendahl jatkavat Kari Heikkilän apuna.


---
Julkaisija: Antti Seppänen