JYP solmi jatkosopimuksia – Nättinen ja Turkulainen jatkavat

17.11.2016
JYP solmi jatkosopimuksia – Nättinen ja Turkulainen jatkavat

Jerry Turkulainen (vas.) ja Joonas Nättinen (oik.) nähdään jatkossakin Synergia Areenalla. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP solmi jatkosopimukset hyökkääjiensä Joonas Nättisen ja Jerry Turkulaisen kanssa.

18-vuotias Jerry Turkulainen on solminut kevääseen 2020 saakka ulottuvan jatkosopimuksen JYPin kanssa. Mikkelistä JYPin C-nuoriin kesällä 2013 siirtyneen Turkulaisen nousu Liigaan on ollut nopea. Alkusyksyllä pelaamissaan kuudessa Mestis-ottelussa hän teki pisteet 0+4, jonka jälkeen hän on pelannut 12 liigaottelua ja tehnyt niissä pisteet 2+4.

Jukurien kasvatti teki hiljattain debyytin myös Suomen U20-maajoukkueessa Göteborgin turnauksessa.

– Jerryn tarina pelaajana on vasta alkamassa. Fyysinen vahvistuminen tulee jatkossakin parantamaan hänen pelisuoritusta merkittävästi. Jerryllä on korkea taitotaso ja hänellä on hyvä työmoraali niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoo.

Kaudella 2015-16 kasvattajaseuraansa palannut Joonas Nättinen on solminut JYPin kanssa jatkosopimuksen kevääseen 2019 saakka. Viime kausi oli 25-vuotiaan Nättisen uran tehokkain kausi pääsarjatasolla, hyökkääjä merkkautti 46 liigaottelussa pisteet 9+12. Kuluvalla kaudella Nättinen on iskenyt kymmenessä liigaottelussa pisteet 1+4.

JYPin lisäksi Nättinen on edustanut Liigassa Bluesia ja HPK:ta. Hyökkääjä omaa kokemusta myös SHL:stä ja AHL:stä. Nättisen tilille on kirjattu myös yksi NHL-ottelu kaudelta 2013–14. Leijonia Nättinen on edustanut kahdesti alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa sekä kolmesti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Viime kaudella Nättinen pelasi myös Suomen A-maajoukkueessa uransa ensimmäiset ottelut.

– Nättisen kehitystarina pelaajana on yhä kesken. Se on mielestäni mukava tarina siitä, kuinka kiiruhdetaan hitaasti huipulle. Juniorivuosien pistelingosta kuoriutui ajan myötä kiistatta yksi Liigan parhaista kahden suunnan hyökkääjistä, Holtari kiteyttää.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen