Hyökkääjä Hannes Björninen jatkaa Pelicansissa

16.11.2016
Hyökkääjä Hannes Björninen jatkaa Pelicansissa

Kuluva kausi on Hannes Björniselle kolmas Liigassa. (Kuva: Tomi Natri)

Hyökkääjä Hannes Björninen on solminut Pelicansin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen, joka pitää miehen Lahdessa kauden 2018–19 loppuun.

21-vuotias Hannes Björninen on lahtelaisen juniorimyllyn tuotoksia ja keskushyökkääjä on edustanut aina, lainapestejä ja nuorten maajoukkuepelejä lukuun ottamatta, Pelicansia.

– Björninen on monikäyttöinen pelaaja, joka asettaa aina joukkueen edun henkilökohtaisen edelle. Tällä kaudella otteisiin on tullut lisäksi rauhallisuutta ja se on näkynyt pelin kehittymisenä. On hienoa nähdä, miten omat nuoremme kehittyvät ja erityisen hienoa on, että heillä on turkoosisydän ja he haluavat edustaa Pelicansia, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

185-senttinen Björninen on iskenyt tällä kaudella 20 pelaamassaan liigaottelussa pisteet 4+2. Runsaasti alivoimavastuuta saava Björninen on ollut hyvässä vireessä maajoukkuetauon jälkeen ja neljässä marraskuun ottelussa pisteitä on syntynyt neljä (2+2).

Lahdessa syntynyt Björninen teki liigadebyyttinsä kaudella 2014–15. Liigauran 119 runkosarjaottelussa on syntynyt pisteet 11+16. Lisäksi tilille on kertynyt kahdeksan playoffs-ottelua pisteillä 0+3.

– Koen, että tämä on paras paikka pelata ja kehittyä. Täällä on kaikki työkalut mennä eteenpäin. Tällä hetkellä koen suurimpana vahvuutenani monipuolisuuden, mikä tarkoittaa, että pystyn pelaamaan kaikissa tilanteissa, Björninen avaa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen