Pekka Tuokkola jatkaa JYPissä

5.11.2016
Pekka Tuokkola jatkaa JYPissä

Pekka Tuokkola palasi Liigaan kahden Itävallassa vietetyn vuoden jälkeen. (Kuva: Heidi Koivunen)

JYP hyödyntää maalivahti Pekka Tuokkolan option koskien loppukautta 2016-17.

33-vuotias Pekka Tuokkola on pelannut kuluvalla kaudella kahdeksassa liigaottelussa torjuntaprosentilla 91,63. Maalivahdin päästettyjen maalien keskiarvo 2,11, Tuokkolan voittoprosentiksi muodostuu 56,25%. CHL:ssä Tuokkola on torjunut 91,95% laukauksista. Alavudella syntynyt maalivahti on merkkauttanut alkukaudelta yhden nollapelin.

Tuokkola on pelannut liigaurallaan 212 runkosarjaottelua ja 34 playoffs-ottelua. Tuokkolan palkintokaapista löytyy SM-kultamitali keväältä 2009 ja SM-pronssimitali keväältä 2010. Kaudella 2008-09 Tuokkola palkittiin playoffsien parhaana pelaajana yhdessä Sinuhe Wallinheimon kanssa.

– Tuokkolan pelisuoritus Liigassa sekä CHL:ssä on vastannut hyvin JYPin odotuksia. Lisäksi loukkaantumisista kuntoutuminen on sujunut uskottavassa rytmissä. Persoonana Peki oli jo tuttu mies, eli varma kortti JYPiin
palatessaan, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari toteaa.

Holtari korostaa Tuokkolan merkitystä JYPin kahdelle nuorelle maalivahdille.

– Tuokkola on iloinen ja hyväntuulinen jääkiekkoammattilainen, jonka päivittäinen eläminen ja oleminen sopii hyvin malliksi nuorille maalivahtilupauksillemme Veini Vehviläiselle ja Markus Ruusulle.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen