Tässä ovat Liigan tulikuumimmat – Sport-laituri kärjessä

31.10.2016
Tässä ovat Liigan tulikuumimmat – Sport-laituri kärjessä

Sportin Olavi Vauhkonen on rankattu menneen Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi. Pistepörssin kärkimies Henrik Haapala ja KalPan tehomies Jesse Mankinen sijoittuvat myös kärkikolmikkoon.

Olavi Vauhkonen on pelaamassa uransa parasta kautta. Kookas laitahyökkääjä on iskenyt alkukauden 17 ottelussaan yhdeksän maalia. Maaliennätys (17) kaudelta 2014-15 rikkoutuu tällä menolla jo kauden puolivälissä.

"Mies takoo tulosta, vaikka ketjukaverit vaihtuvat tiuhaan. Kuluneella viikolla Ässiä vastaan tuli hattutemppu ja viikon saldo kolmeen peliin 3+2. Laukaus tekee tuhoa, mutta myös kulmissa mies vääntää kaksinkamppailuja itselleen. Elintärkeä pelaaja Vaasan Sportille."

Tapparan Henrik Haapalan alkukauden pistetahti lupailee jopa 70 pisteen haamurajan rikkoutumista. 22-vuotias Haapala on vastannut tarjottuun haasteeseen komeasti ja kantanut Tapparan ratkaisuvastuuta.

"Haapala on Tapparan tärkein hyökkääjä tällä hetkellä, mistä osoituksena koko Liigan pistepörssin kärkipaikka ja voittomaali HIFK:n verkkoon lauantain kärkikamppailussa. Pystyy oveliin ja nopeisiin ratkaisuihin pienessä tilassa ja kompensoi kevyttä varttaan ketteryydellä ja peliälyllä. Jos tahti jatkuu samanlaisena, pääsee näyttämään osaamistaan myös maajoukkueympyröissä kauden edetessä."

Maajoukkuetauolla sarjan kakkosena olevan KalPan Jesse Mankinen pelaa kärkikaksikon tapaan uransa parasta jääkiekkoa. Parhaimmillaan 16 maalia ja 29 pistettä kaudessa tehnyt Mankinen on ollut joukkueensa avainpelaajia alkukauden menestyksessä.

"Tasaisuus on yksi Mankisen vahvuuksista. Saanut KalPassa ison roolin, mikä näkyy tuloksissa. Viimeiseen kahdeksaan peliin kymmenen pistettä. Kuluneella viikolla Pelicansia vastaan hurjasteli 2+1."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen