Ässä-sentteri viikon tulikuumin

17.10.2016
Ässä-sentteri viikon tulikuumin

Jussi Makkonen on Viikon tulikuumat –listan ykkönen tällä viikolla. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Ässien Jussi Makkonen on valittu Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi. Makkosen lisäksi listan kärkeen sijoittuvat HPK:n Emil Larmi ja KalPan Jaakko Rissanen.

Kuuden ottelun pisteputkessa oleva Jussi Makkonen pelaa huippukautta. Kaudella 2008-09 Liigan maalikuninkaaksi kruunattu Makkonen on ylittänyt kahdeksan viime kauden aikana 20 pisteen rajan kahdesti ja 30 pisteen rajan kerran. Nyt alkukausi ennustaa jopa 50 pisteen rikkoutumista.

"Jatkaa vahvaa syksyään. Kun Ässät voittaa, tarvitaan Makkosen onnistumisia. Hankittiin kärkipelaajaksi ja kantaa juuri nyt isoa roolia. On löytänyt ammatillisesti uuden kevään. Yhdeksän pistettä kuuteen viime otteluun."

Erinomaista kautta pelaava 20-vuotias Emil Larmi on ottanut paikkansa HPK:n ykkösmaalivahtina. Larmi on kerännyt Liigassa toiseksi eniten peliaikaa ja torjunut kaksi nollapeliä. Vahva ehdokas vuoden tulokkaan titteliin.

"Henkinen ja fyysinen läsnäolo kestää minuutista ja illasta toiseen. Huikea aloitus ensimmäisen kauden liigaveskarilta. Tämän hetken Liigan paras maalivahti."

KalPa-sentteri Jaakko Rissanen pelasi myös viime syksynä vahvasti, kunnes loukkaantuminen päätti kauden joulukuun alussa. Nyt Rissanen muodostaa yhdessä Janne Keräsen kanssa kuopiolaisten tehokaksikon. Huima pisteputki takana.

"Kokonaisvaltainen pelaaja ja iso tekijä KalPan alkukauden lennossa. Tekee kovaa työtä laajalla säteellä ja pystyy itse ratkaisuihin. Voittaa kamppailuja ja johtaa tyylikkäästi ketjunsa peliä. On kahdeksan ottelun pisteputkessa."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen