Antti Tyrväinen palaa Pelicansiin

11.10.2016
Antti Tyrväinen palaa Pelicansiin

Vahvasti liigakauden aloittanut Pelicans vahvistuu paluumuuttaja Antti Tyrväisellä.

27-vuotiaan Kiekkoreippaan kasvatin Antti Tyrväisen ja Pelicansin sopimus kattaa tämän ja ensi kauden. Räväkästä pelityylistään tunnettu Tyrväinen pelasi viimeksi Pelicans-nutussa kaudella 2010-11.

– Kyseessä on sellainen pelaaja, jonka jokainen haluaa omaan joukkueeseensa. Antti on kovaa taklaava taistelun ruumiillistuma, joka kykenee myös pisteiden tekoon. Totta kai miehen lahtelainen tausta ja kulttipelaajan maine täällä tuovat vielä lisämaustetta miehen paluulle. Hienoa nähdä myös Antti ja Julle jälleen samassa joukkueessa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kuvailee.

Pelicansista lähdettyään Tyrväinen kiekkoili kaksi kautta Pohjois-Amerikassa AHL-joukkue Oklahoma City Baronsin joukkueessa. Mies palasi Suomeen ja Jokereihin kaudeksi 2013-14, jolloin veljekset edustivat edellisen kerran samaa seuraa.

Jokereista matka jatkui puolentoista kauden ajaksi Ilvekseen, mistä mies siirtyi viime kaudella Ruotsin SHL:ään Färjestadiin. A-maajoukkueessa Tyrväinen on esiintynyt seitsemän kertaa.

Mies on harjoitellut alkukauden ilman seuraa, ennen nyt allekirjoitettua Pelicans-sopimusta.

– Hienoa että saatiin asiat järjestykseen ja pääsi palaamaan tänne. Pelicans on kotiseura, niin hieno palata. Koko kaupungissa tuntuu olevan hyvä nostatus seuraa ja joukkuetta kohtaan. Minulla operoitiin olkapää viime kauden jälkeen, niin sen takia viivästynyt kauden aloitus, mutta nyt olen hyvässä täydessä tikissä, Tyrväinen kertoo.

>> Katso Tyrväisen haastattelu tästä

* * *

Pelicans juhlistaa lauantaina 15.10. 20-vuotista taivaltaan ottelulla Pelicans–Tappara – osta liput tästä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen