Liiga torstaina: Kotijoukkueilla historia apunaan

6.10.2016
Liiga torstaina: Kotijoukkueilla historia apunaan

Lukon ilonaiheet ovat alkukaudella olleet vähissä. Joukkue lähtee torstain kamppailuun KooKoota vastaan sarjataulukon sijalta 15. (Kuva: Elmeri Elo)

Liigan torstain ohjelmassa on neljä ottelua. Ilveksellä, Kärpillä, Lukolla ja SaiPalla on hyviä kokemuksia edellisiltä kausilta illan vastustajiaan vastaan. Jatkuuko hallinta myös torstaina vai pystyvätkö HPK, KalPa, KooKoo tai TPS tekemään ryöstöretken? Lue taustat illan mielenkiintoiselle kierrokselle.

Ilves - HPK | Kokoonpanot

Ilves lähtee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Lauantaina tamperelaiset voittivat Jukurit vieraskaukalossa 3-1. HPK:lla on kahdesta edellisestä ottelusta voitot jatkoajalle menneistä otteluista. Keskiviikkona HPK voitti kotonaan Jukurit jatkoajalla 3-2. HPK:lla on seitsemästä ottelustaan vain yksi voitto varsinaisilla peliajoilla.

Keskinäisissä otteluissa kotietu on ollut valttia. Kymmenestä viimeisestä Ilveksen ja HPK:n kohtaamisesta vain kerran vierasjoukkue on voittanut varsinaisella peliajalla (ja kerran voittomaalikilpailussa). Tampereella Ilveksellä on viiden ottelun voittoputki HPK:ta vastaan maalierolla 23-11.

>> Otteluennakko
>> Osta liput

Kärpät - KalPa | Kokoonpanot

Kärpät hävisi lauantaina Vaasassa Sportille. Kahdesta edellisestä kotiottelustaan viime kevään pronssijoukkue on kuitenkin kairannut voitot. KalPa puolestaan on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan maalilla kolmen pelin voittoputken jälkeen. Vierasotteluistaan KalPalla on yksi voitto ja kaksi tappiota.

Kärpillä on peräti yhdeksän ottelun voittoputki KalPaa vastaan Raksilan kohtaamisista. Varsinaisella peliajalla KalPan edellinen voitto Oulusta on reilun viiden ja puolen vuoden takaa, 15.2.2011.

>> Otteluennakko
>> Osta liput

Lukko - KooKoo | Kokoonpanot

Lukolla on alla tappiot kahdesta edellisestä ottelustaan. Kahdessa syyskauden kotiottelussaan raumalaiset ovat hävinneet HIFK:lle ja Pelicansille. KooKoo on pelannut avausottelunsa jälkeen kuusi peliä ilman kolmen pisteen voittoa. Jakso on tuottanut yhden jatkoaikavoiton. KooKoon vierassaldo on heikko: neljä tappiota maalierolla 6-24.

Viime kauden keskinäisistä otteluista voitot menivät tasan 2-2. Lukko on voittanut kuitenkin joukkueiden kaikki kahdeksan kohtaamista Raumalla Liiga-historian aikana yhteismaalein 46-12.

>> Otteluennakko
>> Osta liput

SaiPa - TPS | Kokoonpanot

SaiPa on ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen. Lauantaina joukkue hävisi vieraspelinsä JYPille. Neljä kotiottelua ovat tuottaneet kuitenkin seitsemän pistettä. TPS on viiden ottelun voittoputkessa. Kolmessa vierasottelussaan turkulaiset ovat jääneet kuitenkin ilman kolmen pisteen voittoa.

SaiPa on hallinnut keskinäisiä otteluita viime vuosina suvereenisti. Kolmen edellisen kauden kohtaamisista voitot ovat lappeenrantalaisille peräti 10-2. Kisapuistossa pelatuista 13 ottelusta tällä vuosikymmenellä voitot ovat SaiPalle 10-3.

>> Otteluennakko
>> Osta liput


---
Julkaisija: Antti Seppänen