Lauri Tukonen Lukon sankarina, TPS nousi kärkeen – lue kierroskatsaus

6.10.2016
Lauri Tukonen Lukon sankarina, TPS nousi kärkeen – lue kierroskatsaus

Torstai-illan voittajat olivat voittomaalikilpailuissa juhlineet HPK sekä Kärpät, jumbokamppailun vienyt Lukko ja Liigan kärkipaikalle noussut TPS.

Ilves–HPK 3–4 VL (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 0–1)

HPK otti torstaina kolmannen perättäisen voittonsa, kun joukkue haki Hakametsästä kaksi pistettä Oula Palveen onnistuttua voittomaalikilpailussa. Tappion myötä puolestaan Ilveksen kolmen ottelun voittoputki katkesi. Varsinaisella peliajalla osumia iskettiin vuorottellen. Ilveksen osumista vastasivat kauden avausmaalinsa iskeneet Markku Flinck ja Matias Sointu sekä jo viidennen kerran osunut Sami Sandell. HPK:lta osuivat ottelun tehomies Teemu Suhonen (1+1), Janne Lahti ja Otto Paajanen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kärpät–KalPa 2–1 VL (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 1–0)

Kärpät aiheutti KalPalle kolmannen perättäisen tappion. Oululaiset nappasivat kaksi pistettä Mika Pyörälän maalilla voittomaalikilpailun jälkeen. Varsinaisella peliajalla osuivat liigauransa avausmaalin tehnyt Aleksi Mäkelä ja KalPan tasoituksesta vastannut Jaakko Rissanen. Kärpät on voittanut KalPan kymmenessä viimeisessä Oulussa pelatussa liigaottelussa.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Lukko–KooKoo 2–1 JA (1–0, 0–0, 0–1, 1–0)

Liigan jumbokamppailu kääntyi dramaattisten vaiheiden jälkeen Lukolle. Ottelun ykkösnimi oli raumalaisten hyökkääjä Lauri Tukonen kahdella maalillaan. Tukosen toinen osuma syntyi jatkoajalla ajassa 60.19. Pitkään näytti, että Lukko vie täydet kolme pistettä. KooKoo kuitenkin sai rangaistuslaukauksen alivoimalla sekunti ennen päätössummeria. Kanadalaishyökkääjä Terry Broadhurst ei jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä ja tasoitti ottelun. Pisteen hankkineelle KooKoolle tappio oli neljäs perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPa–TPS 2–5 (2–2, 0–1, 0–2)

TPS nousi Liigan kärkipaikalle vakuuttavan esityksen jälkeen. Turkulaiset karkasivat voittoon kahden viimeisen erän maaleilla. Toisessa erässä syntynyt voittomaali oli kapteeni Tomi Kallion käsialaa. TPS:stä kahden pisteen iltaa viettivät liigauransa avausmaalin tehnyt Topi Taavitsainen (1+1), Erik Thorell (1+1) ja Patrik Virta (1+1). Curtis Hamiltonin ja Eetu Kosken avauserän maalit olivat SaiPalle laiha lohtu, tappio oli lappeenrantalaisille neljäs perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen