Pelicansin ketsuppipullo aukesi – Tappara jatkaa puhtaalla pelillä

20.9.2016
Pelicansin ketsuppipullo aukesi – Tappara jatkaa puhtaalla pelillä

Pelicansin sankarit Miska Siikonen ja Iikka Kangasniemi pääsivät juhlimaan neljästi. (Kuva: Tomi Natri)

Tiistai-illan voittajat olivat KalPa, HIFK, Pelicans, Tappara, Ilves ja Ässät. Kuuden ottelun liigakierroksen tehokkaimmat olivat neljän pisteen iltaa viettäneet Pelicansin Miska Siikonen ja Iikka Kangasniemi.

KalPa–JYP 3–2 VL (0–2, 1–0, 1–0, 0–0, 1–0) | Tilastot | Maalit

KalPa aiheutti JYPille kolmannen perättäisen tappion. Kuopiolaiset kirivät ottelussa kahden maalin takaa tasoihin ja voittomaalikilpailussa ohi. Puolustaja Niko Mikkola iski tasoituksen ajassa 56.14. KalPan Miikka Pitkänen iski tiistaina jo kauden kolmannen maalinsa, Pitkänen ratkaisi myös voittomaalikilpailun. KalPalle voitto oli kauden toinen.

Kärpät–HIFK 1–3 (0–1, 0–0, 1–2) | Tilastot | Maalit

HIFK haki Oulusta kauden kolmannen voittonsa. Illan ykkösnimi oli vanhaa seuraansa vastaan pelannut Juhamatti Aaltonen, joka merkkautti pisteet 2+1. Aaltonen ratkaisi ottelun kahdella maalillaan päätöserässä. Helsinkiläisten avausmaalista vastasi 17-vuotias Miro Heiskanen, osuma oli puolustajalle liigauran ensimmäinen.

Pelicans–TPS 6–1 (2–0, 4–0, 0–1) | Tilastot | Maalit

Pelicans nappasi tiistaina kauden avausvoittonsa, kun lahtelaisten ketsuppipullo aukesi todenteolla. Pahiten TPS:ää pyörittuvät hyökkääjät Miska Siikonen (1+3) ja Iikka Kangasniemi (0+4). Myös Marko Pöyhönen säesti vahvasti pisteillä 0+3. Tanskalaishyökkääjä Morten Poulsen iski ottelussa liigauransa avausmaalin. TPS:lle tappio oli kauden ensimmäinen.

SaiPa–Tappara 3–5 (1–1, 0–3, 2–1) | Tilastot | Maalit

Hallitseva Suomen mestari Tappara jatkaa puhtaalla pelillä Liigan kärjessä. Tiistaina Tapparan iloisen pelin alle jäi SaiPa. Tappara ratkaisi ottelun toisessa erässä, jossa se iski kolme maalia. Kirvesrintojen ykkösnimet olivat kahden pisteen iltaa viettäneet Jere Karjalainen (2+0), Teemu Nurmi (1+1) ja Aleksi Salonen (1+1). SaiPalle tappio oli kauden toinen.

Sport–Ilves 2–3 (1–1, 1–0, 0–2) | Tilastot | Maalit

Ilves haki Vaasasta kauden toisen vierasvoittonsa ja ensimmäisen täyden pistepottinsa. Vahvasti pelanneen Ilveksen voittomaalista vastasi Ville Meskanen ylivoimalla ajassa 57.17. Sportin maalivahti Mika Järvinen piti vaasalaiset mukana pelissä, Järviselle merkattiin peräti 40 torjuntaa. Tappio oli Sportille kauden ensimmäinen.

Ässät–HPK 2–1 JA (0–0, 0–0, 1–1, 1–0) | Tilastot | Maalit

Porissa ottelun ratkaisijana oli tuttu mies, Simon Suoranta. Suoranta iski ottelun ratkaisun jatkoajalla ajassa 63.39. Kärpistä Ässiin siirtynyt hyökkääjä iski jatkoaikamaalin myös lauantaina. Varsinaisella peliajalla osumista vastasivat HPK:n Philippe Cornet ja Ässien Jarno Kärki. Ässille voitto oli kauden toinen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen