Jaakko Rissanen: ”Lisää suoraviivaisuutta”

7.9.2016
Jaakko Rissanen: ”Lisää suoraviivaisuutta”

Kuva: Tomi Natri

KalPan kärkihyökkääjiin kuuluva Jaakko Rissanen on toipunut kevään leikkauksesta mainioon pelikuntoon. Rissanen viihtyy erinomaisesti KalPassa ja on valmiina kantamaan isoa vastuuta kuopiolaisten hyökkäyspelissä.

– Viime keväällä olin lonkkaleikkauksessa ja olen siitä hyvin toipunut. Loppukesä on ollut ehjä – ja kalastellakin olen ehtinyt, Rissanen kertoo.

Viime kaudella Rissanen pelasi vain 19 ottelua. Piste per peli -tahdilla pelanneen keskushyökkääjän kausi päättyi kuitenkin jo joulukuun alussa.

– Viime kaudelta jäi paljon hampaankoloon. Peli kulki hyvin, vaikka jouduin kivun kanssa pelaamaan. Uuteen kauteen lähden intoa täynnä.

KalPalla on ollut haasteita löytää kevään menetyksille paikkaajia siirtomarkkinoilta. Laituriosastolle on saatu kokenut työmyyrä, joka on vakuuttanut Rissasen.

Tommi Jokinen on tosi hyvä jätkä meidän hyökkäykseemme. Hän on monipuolinen ja sellainen vahva maalinedustapelaaja, joka meiltä on puuttunut.

– Puolustuksessa Eetu Sopanen on iso ja vahva jätkä, joka on päässyt hyvin joukkueeseemme mukaan.

KalPan kiekkokontrolliin perustuva pelitapa asettaa omat haasteensa uusille pelaajille.

– Pelitapa ei ole niin simppeli kuin ehkä jollakin toisella joukkueella. Hyökkäyspelissä ajoitusten pitää toimia. Pakkien pelaamisella on myös tosi iso merkitys, kun puolustajat nostavat hyökkäyksiä ja syöttelevät totuttua enemmän. Pelisysteemimme ei ole puolustajalle pelkkää kiekon rumpuun lyömistä, Rissanen kuvailee.

– Valmennus on painottanut suoraviivaisuutta. Meidän pitää pystyä menemään paremmin maalia kohti. Treenipelien perusteella tämä ei ole jäänyt pelkästään puheen asteelle.

KalPan murheenkryyninä on ollut useampana vuonna ontunut ylivoimapeli. Rissasen mukaan erikoistilannepelaamisen harjoitteluun on panostettu harjoituskaudella kovasti. Viimeisimmässä harjoitusottelussaan Kärppiä vastaan KalPa hyödynsi kolmanneksen yv-tilanteistaan.

Lähestyvän runkosarjan tavoiteasettelu on vielä kesken.

– Joukkueen tavoitteita ei ole vielä lyöty lukkoon – tai sitten en ole ollut palavereissa hereillä. Varmasti halutaan kuuden joukkoon ja suoraan neljännesfinaaleihin. Paikka ei tule helpolla, mutta uskon että se on mahdollinen.

Kuopiolaisten kokoonpanosta löytyy nippu parikymppisiä tulevaisuuden nimiä. Heistä Rissanen haluaa nostaa esille kaksi aiemmin nimetyn Eetu Sopasen lisäksi.

Niko Mikkola on loistava peruspakki. Hän on treeneissäkin erittäin nihkeä vastustaja ja pystyy antamaan pitkällä mailallaan kovaa painetta. Todella ärsyttävää pelata treeneissä häntä vastaan – onneksi on peleissä omalla puolella. Uskon, että Niko on meille todella tärkeä puolustaja, ja jos kehitys kulkee samaan tapaan, niin Pohjois-Amerikka kutsuu.

Miikka Pitkänen on huipputaitava kaveri, joka on väläytellyt treenipeleissä osaamistaan. Miikka on hyvässä kehitysvaiheessa ja rooli varmasti kasvaa kauden mittaan.

Rissanen on KalPan omia kasvatteja. Pelikokemusta on kertynyt myös SaiPan riveistä. Mutta mikä KalPassa on kaikkein parasta?

– Meillä on todella hyvä joukkuehenki, vaikka jätkiä vaihtuukin. Hallille on aina kiva tulla. Seurassa kaikki toimii loistavasti sekä joukkueen parissa että toimistolla. Aina on kohdeltu niin hyvin kuin mahdollista, Rissanen jakaa kehuja koko organisaatiolle.

Kahdeksannen kautensa Liigassa aloittava Rissanen tietää, mitä häneltä odotetaan.

– Ensiksikin pitää pysyä terveenä. Odotan itseltäni numerotulosta. Pisteidentekovastuuta pitää pystyä ottamaan. Haluan olla kaikin puolin tärkeä jätkä joukkueelle.

Rissanen tunnetaan lempinimellä "Jännevirran Malkin". Mistä nimi on peräisin?

– Mökki on Jännevirran kylällä. Ensimmäisen kerran kuulin nimestä, kun lukiokaveri oli sen keksinyt. Paikallinen radioselostaja sen sitten otti käyttöön. Eihän se pahemmalta lempinimeltä tunnu, Rissanen naurahtaa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen