Matti Kuparinen: "Pitää lunastaa iso rooli joukkueesta"

4.9.2016
Matti Kuparinen: "Pitää lunastaa iso rooli joukkueesta"

Viime kaudella Matti Kuparisen rintaa koristi A-kirjain. (Kuva: Mikko Pylkkö)

31-vuotias Matti Kuparinen edustaa Ässien kokenutta kaartia. Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt porilaisten oma kasvatti uskoo Ässien uuteen tulemiseen. Valmennus ja nuorten pelaajien esiinmarssi saavat mieheltä kiitosta.

Kaudeksi 2015–16 Ässiin palannut Matti Kuparinen on tyytyväinen omaan kesäharjoitteluunsa. Viime kaudella loukkaantumisista kärsineelle Kupariselle kertyi Ässien paidassa ainoastaan 24 runkosarjaottelua pisteillä 2+6.

– Ihan hyvä kesä on takana. Toki vähän turha pitkä, kun pelit loppuivat viime kaudella jo runkosarjaan. Tärkeintä on, että on saanut treenata terveenä. Omalla kohdalla on ollut ihan tarpeeksi jo loukkaantumisia, Kuparinen kertoo.

Porilaisten uutena päävalmentaja aloitti Bluesista siirtynyt kaksinkertainen Suomen mestari Jyrki Aho.

– Olen tykännyt paljon Jykän tyylistä valmentaa. Huomaa selvästi, että hän on nähnyt, mitä voittava tekeminen vaatii joukkueelta. Hän tuo mukanaan tuoreita näkemyksiä ja menestymisen kulttuuria.

Valmennuksen lisäksi Ässien nuoret pelaajat saavat kehuja yli 500 liigaottelua pelanneelta Kupariselta.

– Uskon, että meillä on hyvä joukkue ensi kaudelle. Meillä on paljon urallaan eteenpäin meneviä ja lupaavia nuoria pelaajia. Mikä hienointa, meillä on paljon seuran omia kasvatteja. Nuoret pelaajat kantoivat jo viime kaudella isoa vastuuta, nyt he ovat taas vuoden kokeneempia.

Viidestä normaalimittaisesta harjoitusottelusta Ässät on ottanut neljä voittoa. Voitoista huolimatta Kuparinen ei ole vielä tyytyväinen otteisiin. Kuparinen on itse pelannut Pitsiturnaus mukaan lukien Ässien kaikissa kahdeksassa harjoitusotteluissa. Keskushyökkääjän pisteldo harjoitusotteluista on 1+0.

– Harjoitusotteluiden otteet ovat olleet vuoristoratamaisia. Hyvää peliä on seurannut heikompi esitys. Ehkä olemme luulleet liikoja itsestämme aina voiton jälkeen. Harjoituspeleissä on näkynyt, että meillä on nuori joukkue, oppimisprosessi on vielä kesken.

Keväällä 2006 SM-hopeaa Ässissä saavuttanut Kuparinen haluaa palauttaa patapaidat kolmen heikomman vuoden jälkeen takaisin pudotuspeleihin. Urallaan 19 A-maaottelua pelannut Kuparinen vaatii itseltään paljon.

– Tavoitteena on palauttaa porilainen jääkiekko kevään pudotuspeleihin. Henkilökohtaisesti pitää pystyä lunastamaan iso rooli joukkueesta. Omien onnistumisten kautta pystyn auttamaan joukkuetta parhaiten.

Ässien lisäksi Liigassa KalPaa ja HIFK:ta edustanut Kuparinen nimeää kaksi nuorta pelaajaa, joiden otteita kannattaa seurata erityisellä tarkkuudella.

– Haluaisin nostaa esille Bluesista siirtyneen puolustaja Jere Seppälän ja Ässien oman kasvatin hyökkääjä Mikael Sahan. He ovat lupaavia nuoria kavereita ja ovat esiintyneet harjoituskaudella vahvasti. Mielenkiintoista nähdä, minkälaisiin suorituksiin he yltävät Liigassa.

* * *

Satakunnan derby avaa Ässien kotikauden lauantaina 17.9. Seisomapaikkaliput tulevat myyntiin maanantaina 5.9!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen