Jukurien hyökkäykseen amerikkalaisväriä

31.8.2016
Jukurien hyökkäykseen amerikkalaisväriä

Kuva: Jukurit

Mikkelin Jukurit on vahvistanut hyökkääjäosastoaan 25-vuotiaalla Zach Budishilla. Amerikkalaispelaaja allekirjoitti Jukurien kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, johon sisältyy 11 liigaottelun mittainen koeaika.

Budish on pelannut urallaan 97 ottelua AHL:ssä ja 115 ECHL:ssä.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. En juurikaan tiedä Suomesta tai Mikkelistä mitään, mutta aion tarttua tilaisuuteeni pelata kovassa sarjassa alusta alkaen, linjaa Minnesotan osavaltiossa varttunut Budish.

191-senttinen ja 100-kiloinen "Budi" kuuluu suomalaisen NHL-hyökkääjän Erik Haulan ystäväpiiriin. Tämä oli osasyy jenkkihyökkääjän päätymiseen Mikkeliin.

– Erikin isä on pelaaja-agentti ja sitä kautta tämä tarina lähti rakentumaan. Sain tietoa, että täällä olisi tarjolla mahdollisuus rakentaa aivan uudenlaista tarinaa. Yhtälö vaikutti kiehtovalta ja on hienoa päästä laittamaan kaikki osaamiseni likoon, jatkaa Budish.

Jukurien päävalmentajan Risto Dufvan mukaan Budishin hankinnalle oli olemassa tarvetta.

– Harjoituspelit ovat menneet tuloksellisesti hyvin, mutta silti tuli esiin se, että tarvitsemme lisävoimaa hyökkäykseen. Tämä pätee erityisesti meidän ylivoimapelaamiseen, Dufva miettii.

– Budish pystyy pelaamaan keskellä ja laidassa. Se tuo meidän pelaamiseemme toivottavasti uutta ulottuvuutta ja saamme hänestä kaiken mahdollisen irti. Hänen sopimukseensa sisältyvä 11 liigaottelun koeaika antaa meille siihen erinomaisen mahdollisuuden, taustoittaa Dufva.


---
Julkaisija: Antti Seppänen