Nolan Yonkman jatkaa JYPissä – Pekka Tuokkola palaa Jyväskylään

12.7.2016
Nolan Yonkman jatkaa JYPissä – Pekka Tuokkola palaa Jyväskylään

Nolan Yonkman nousi ensimmäisellä kaudellaan JYP-kannattajien suosikiksi. (Kuva: Jiri Halttunen)

Kanadalaispuolustaja Nolan Yonkman on solminut JYPin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Lisäksi Pekka Tuokkola tekee paluun jyväskyläläisten maalille. Pelaajaliikenne käy myös toiseen suuntaan, kun hyökkääjä Miika Lahti siirtyy ulkomaille.

Aiemmin Pohjois-Amerikassa pitkän uran pelannut 198-senttinen ja 114-kiloinen Nolan Yonkman siirtyi JYPiin viime kaudeksi AHL:stä. Kolmen eri AHL-joukkueen kapteenina toiminut puolustaja pelasi viime kaudella Liigassa 57 runkosarjaottelua pisteillä 1+7. Lisäksi tilille kertyi 13 pudotuspeliottelua pisteillä 0+3. Yonkman keräsi menneellä kaudella yhteensä 119 jäähyminuuttia.

– Yonkmanin jatko JYPissä on meille upea asia. Hän lunasti paikan JYP-kannattajien sydämissä viime kaudella. Isokokoinen Yonkman tarjosi joukkueelle sitä mitä haimmekin: kokoa, kovuutta, johtajuutta sekä kokemusta, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoi.

Yonkmanin sopimuksen myötä JYPin puolustuskalusto on valmis kauden alkuun. JYPillä on tällä hetkellä puolustuksessa yhteensä 12 sopimuspelaajaa.

Mestarimaalivahdin paluu

32-vuotias Pekka Tuokkola palaa JYPin maalille viiden vuoden tauon jälkeen. Tuokkolan ja JYPin välinen pelaajasopimus kattaa kauden 2016-17 sisältäen marraskuulle ulottuvan koejakson. Tuokkola muistetaan JYPistä keväältä 2009, jolloin jyväskyläläisten kausi päättyi Suomen mestaruuteen ja Tuokkola valittiin yhdessä Sinuhe Wallinheimon kanssa pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Viiden JYPissä pelaamansa kauden jälkeen Tuokkolalle on tullut tutuksi pääsarjat Venäjällä, Ruotsissa ja Itävallassa. Viime kaudella Tuokkola torjui kiekkoja Klangenfurter AC:n maalilla Itävallassa. Liigassa Tuokkola on edustanut JYPin lisäksi Tapparaa ja KalPaa.

– JYPin maalivahtikolmikko on nyt kasassa kautta 2016-17 varten. Tuokkola tuo meille mukanaan kymmenen vuoden pääsarjakokemuksen sekä ennen kaikkea maalivahtikolmikkoomme juuri sopivan persoonan. Hän on ytimeltään jyppiläinen, vaikka kiersikin maailmaa usean vuoden ajan, Holtari totesi.

JYP ilmoitti myös täydentäneensä valmennustaan 30-vuotiaalla Antti Turusella. Kahtena viime kautena Mestis-joukkue Hokin kakkosvalmentajana toiminut Turunen siirtyi viime kauden päätteeksi JYP-Akatemian valmennusportaaseen. Nyt Turusen työpaikka vaihtuu jyväskyläläisorganisaatiossa Mestiksestä Liigan puolelle.

− Vapautanut valmennuspesti herätti laajalti kiinnostusta valmentajapiireissä. Kun selvensimme itsellemme kriteerit, Turunen sai hyvin peukkuja, Holtari kertoi.

Lisäksi jyväskyläläisseura kertoi, että koko uransa JYP-paitaa yllään kantanut Miika Lahti pelaa ensi kaudella ulkomailla. Lahti käytti sopimuksessaan olevan option siirtyä ulkomaille.

JYPin sopimuspelaajat 2016-17
Tilanne 12.7.2016

Maalivahdit
Markus Ruusu (2018)
Pekka Tuokkola (2017)
Veini Vehviläinen (2018)

Puolustajat
Olli Aitola
Joona Erving
Jaakko Jokinen
Mikko Kalteva (2019)
Kai Lehtinen (2018+1)
Alex Lindroos
Sami Niku (2018)
Juuso Pulli (2018)
Juha Uotila (2017+1)
Urho Vaakanainen (2017)
Juuso Vainio (2018)
Nolan Yonkman (2018)

Hyökkääjät
Valtteri Hotakainen (2018)
Juha-Pekka Hytönen (2020)
Henri Kanninen (2018+1)
Janne Kolehmainen (2017)
Arttu Likola (2018)
Ossi Louhivaara (2021)
Anssi Löfman (2017)
Joonas Nättinen (2017)
Tuomas Pihlman (2017)
Robert Rooba (2018+1)
Micke Saari (2018)
Mikko Salmio (2017)
Joel Sund (2018+1)
Antti Suomela (2018)
Janne Tavi (2017)
Riku Tiainen (2018+1)
Jani Tuppurainen (2019)


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen