Playoffsit tuottivat uusia Liiga-ennätyksiä

29.4.2016
Playoffsit tuottivat uusia Liiga-ennätyksiä

Kuva: Mikko Pylkkö

Tiistaina Tapparan mestaruusjuhliin päättynyt playoffs-kevät oli ennätyksellinen monin tavoin. Kokonaisyleisömäärä kipusi kaikkien aikojen ennätykseen, mutta myös pelaajat rikkoivat sekä Liigan että seurakohtaisia rekordeja.

Teemu Ramstedt teki HIFK:n yhden kauden piste-ennätyksen. Saldo 5+13=18 ylittää yhdellä pisteellä Matti Hagmanin ja Jan Calounin tekemän pistemäärään. Ramstedt jakoi myös syöttöpörssin kärkipaikan yhdessä seurakaverinsa Joonas Raskin kanssa 13 syöttöpisteellään. Vain seitsemän pelaajaa on pystynyt historian aikana parempaan syöttöpörssissä.

Playoffs-pelien parhaaksi pelaajaksi valittu Tapparan Patrik Laine rikkoi tulokaspelaajien maali- ja piste-ennätykset. 10 maalillaan ja 15 pisteellään hän oli pudotuspelien paras maalintekijä ja kolmanneksi paras pistemies. Laine on Liiga-historian yhdeksäs pelaaja, joka on tehnyt vähintään 10 maalia yhdellä playoffs-kaudella. Petri Variksen maaliennätys keväältä 1996 on 12 osumaa.

Laine iski eniten ylivoimamaaleja, viisi – ja teki luonnollisesti myös uuden Liigan tulokasennätyksen. Laukaustilastossa Laine oli ylivoimainen ykkönen 112 laukauksellaan. Yhden kauden kärkilukema, 118, on Bluesin Ville Lajusen nimissä keväältä 2011.

HIFK:n Yohann Auvitu oli playoffs-pelien puolustajien paras pistemies. Auvitun pistemäärä 6+7=13 on kaikkien aikojen kuudenneksi suurin puolustajien pörssissä.

HIFK-pelaajat ottivat kolmoisvoiton tehopörssissä. Yohann Auvitu, Corey Elkins ja Jasse Ikonen kirjasivat 18 ottelusta lukeman +8.

Aloitustilaston ykkönen semifinaalijoukkueiden vertailussa oli Teemu Ramstedt. HIFK-sentteri kauhoi aloituksia vakuuttavalla 64,4 %:n tehokkuudella. Runkosarjassa Ramstedtin aloitusprosentti oli vain 47,6.

HIFK:n Ville Husso ja Tapparan Tomi Karhunen sivusivat playoffs-maalivahtien yhden kauden nollapeliennätystä. Kumpikin torjui neljä nollapeliä, johon ovat aikaisemmin yltäneet TPS:n Teemu Lassila (2004) ja Ässien Antti Raanta (2013).

>> Katso Liigan pelaajakohtaiset playoffs-tilastot


---
Julkaisija: Antti Seppänen