JYPille uusia sopimuksia: Hytönen, Suomela, Vaakanainen…

28.4.2016
JYPille uusia sopimuksia: Hytönen, Suomela, Vaakanainen…

Juha-Pekka Hytönen palaa JYP-paitaan nelivuotisella sopimuksella. (Kuva: Marko Hannula)

JYP on julkaissut keskiviikon ja torstain aikana kaikkiaan yhdeksän uutta pelaajasopimusta. Nimekkäin ensi kauden JYP-pelaajista on keskushyökkääjä Juha-Pekka Hytönen. Jyväskyläläiset ovat tehneet sopimukset lisäksi neljän viime kaudella Bluesissa pelanneen pelaajan kanssa. Tuorein hankinta on 17-vuotias tulevaisuuden nimi Urho Vaakanainen.

34-vuotias Juha-Pekka Hytönen on solminut JYPin kanssa nelivuotisen sopimuksen. Hytönen on toiminut aikaisemmin joukkueen kapteenina vuosina 2006-12.

Hytönen siirtyi JYPin toisen mestaruuden jälkeen 2012 Amur Habarovskiin KHL:ään. Seuraavalla kaudella Hytösen osoite oli Sveitsin liigan Lausanne, jossa hän pelasi kolme kautta. Neljän ulkomaan vuoden jälkeen edessä on paluu tuttuun JYPiin.

Hytönen on JYPin kaikkien aikojen ottelutilaston ykkönen 575 ottelullaan. Näissä hän on kerännyt pisteet 119+160=279. Parhalla kaudellaan 2009–10 hän kokosi runkosarjassa 54 (22+32) pistettä. A-maajoukkueessa Hytönen on pelannut reilut 80 A-maaottelua ja neljät MM-kisat.

– Liigassa on vähän keskushyökkääjiä, jotka tekevät 40 pistettä kaudessa ja puolustavat niin hyvin kuin Juha-Pekka Hytönen tekee. Hänellä on kyky liimata viisikko kasaan ja tehdä ympärillään olevista pelaajista entistä parempia, luonnehtii JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

* * *

Uusia JYP-hyökkääjiä ovat Bluesista siirtyvät Antti Suomela, Micke Saari ja Robert Rooba. Suomelan ja Saaren sopimukset ovat kaksivuotisia, Rooban 2+1.

Keskushyökkääjä Antti Suomela löi itsensä läpi Liigassa tekemällä päättyneellä kaudella 26 pistettä (13+13). Laitahyökkääjä Robert Rooba on pelannut Bluesin paidassa 117 ottelua. Kuluneella kaudella Rooba pelasi 16 ottelua myös Kokkolan Hermeksessä. Laitahyökkääjä Micke Saari sai viime kaudella liigakasteensa Bluesissa. Hän oli voittamassa seuralle Nuorten Suomen mestaruutta keväällä 2014.

JYP-Akatemiasta liigasopimuksen ovat allekirjoittaneet hyökkääjät Riku Tiainen ja Arttu Likola. Tiaisen sopimus on 2+1-vuotinen, Likolan kaksivuotinen. Uusia JYP-puolustajia ovat 31-vuotias Juha Uotila ja 25-vuotias Kai Lehtinen. Uotila palaa Suomeen viiden Ruotsin-kauden jälkeen. Sopimus JYPiin kattaa kauden 2016-2017 ja optiona kauden 2017-2018. Kai Lehtinen siirtyy Jyväskylään SaPKosta 2+1-vuotisella sopimuksella. Kaikki optiot ovat seuran optioita.

* * *

Urho Vaakanainen myös JYP-sopimukseen

Tuore 18-vuotiaiden maailmanmestari, 17-vuotias puolustajalupaus Urho Vaakanainen on tehnyt JYPin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Vaakanainen on Jokipoikien kasvatti, joka on pelannut kolme viime kautta Bluesissa. Vaakanainen sai liigakasteen päättyneellä kaudella pelaten 25 ottelua.

Urho Vaakanainen on kansainvälisestikin korkean tason pelaajalupaus 1999-syntyneiden ikäluokassa. Hän on edustuskelpoinen 18-vuotiaiden MM-kisoissa myös vuonna 2017, joka on samalla hänen NHL-varausvuotensa.

- Hyvän pelaajan peli näyttää aina helpolta ja vaivattomalta. Rytmi, ajoitus ja itsevarmuus syöttöpelissä paistavat läpi ilman että itsestä täytyy "tehdä isoa numeroa". Urhon kyky kiihdyttää viisi metriä ja jakaa kiekkoa oikeaan aikaan hyökkääjilleen on ainutlaatuinen, toteaa urheilutoimenjohtaja Holtari.


---
Julkaisija: Antti Seppänen