Rynnäs ja Mikkola takaisin Kärppien paitaan

25.4.2016
Rynnäs ja Mikkola takaisin Kärppien paitaan

Maalivahti Jussi Rynnäs pelaa Kärppien paidassa kaksi seuraavaa kautta. (Kuva: Matti Kailanto)

Kärpät julkaisi maanantaina useita uusia sopimuspelaajia kaudelle 2016-17. Oululaisille tutuimmat uudet nimet ovat maalivahti Jussi Rynnäs ja puolustaja Ilkka Mikkola.

28-vuotias Jussi Rynnäs pelasi Kärppien mestarijoukkueessa kaudella 2013-14. Tällä kaudella Rynnäs edusti KHL:n Ak Bars Kazania. Rynnäksen sopimus ulottuu kevääseen 2018.

Vuoden mittaisen sopimuksen oululaisten kanssa solminut Ilkka Mikkola palaa Kärppiin kolmen vuoden tauon jälkeen. 37-vuotias kahdeksankertainen Suomen mestari on pelannut kolme viimeisintä kautta Lukossa.

Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka on myös tuttu mies Liigassa. 30-vuotias Heshka oli voittamassa Suomen mestaruutta Ässissä kaudella 2012-13. Kaksivuotisen sopimuksen Kärppien kanssa solminut Heshka edusti tällä kaudella SHL:n MODOta.

Hyökkäyspäähän Kärpät on kiinnittänyt keskushyökkääjä Mikael Ruohomaan. KalPassa tällä kaudella pelannut 27-vuotias Ruohomaa takoi runkosarjassa ennätyspisteensä 12+31=43. Ruohomaan sopimus on kaksivuotinen.

Vaasan Sportissa pelannut laitahyökkääjä Ville Leskinen palaa Kärppien paitaan. Kaksivuotisen sopimuksen tehnyt 22-vuotias Nuorten maailmanmestari teki tällä kaudella Sportissa pisteet 5+10=15.

Lisäksi Kärpät on solminut Nuorten SM-liigassa esiintyneiden Tuomas Vartiaisen ja Radek Koblizekin kanssa pelaajasopimukset. Vartiaisen sopimus on kestoltaan kolme vuotta, Koblizek jatkaa Kärpissä kaksi seuraavaa kautta. Tällä kaudella 18 ottelua Kärpissä lainalla Kajaanin Hokista pelannut puolustaja Aleksi Mäkelä jatkaa Kärpissä kaksivuotisella sopimuksella.


---
Julkaisija: Antti Seppänen