Rasmus Rinne ja Olavi Vauhkonen siirtyvät Lukosta Sportiin

17.4.2016
Rasmus Rinne ja Olavi Vauhkonen siirtyvät Lukosta Sportiin

Olavi Vauhkonen ja Rasmus Rinne suuntaavat Raumalta Vaasaan. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Sport on tehnyt kaksivuotiset sopimukset maalivahti Rasmus Rinteen ja hyökkääjä Olavi Vauhkosen kanssa. Molemmat pelaajat siirtyvat kotkapaitaan Lukosta.

Lukon lisäksi SaiPaa ja Jokereita liigatasolla edustanut Olavi Vauhkonen on pelannut urallaan 221 runkosarja- ja 33 pudotuspeliottelua. Kaudella 2014-15 Vauhkonen oli Lukon paras maalintekijä 24 täysosumalla, joista 17 syntyi runkosarjassa ja seitsemän pudotuspeleissä.

Jokerien kasvatti oli päättyneellä kaudella pitkään loukkaantuneena, jonka takia tilille kertyi ainoastaan 11 runkosarja- ja 5 pudotuspeliottelua pisteillä 1+2.

– Saamme kokoa, kovuutta ja voimaa maalinedustalle sekä maalintekotaitoa. Tunnemme pelaajan ja hän sopii joukkueeseen loistavasti. Vauhkonen on erittäin vahva hyökkäyspään maalinedustalla ja hän on osoittanut pystyvänsä tekemään kovaa tulosta tällä tasolla, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi.

Maalivahti Rasmus Rinne on Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatti. Rinne pelasi kuluneella kaudella Lukon paidassa kahdeksan runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 90,8. Sitä ennen Rinne pelasi kaksi kautta Ässissä. Kaudella 2013-14 hän torjui 34 ottelussa torjuntaprosentilla 91,3 ja seuraavalla kaudella 28 ottelussa torjuntaprosentilla 91,8.

– Rinne on isokokoinen modernin ajan maalivahti, joka on osoittanut pystyvänsä pelaamaan tätä sarjaa hyvällä tasolla. Odotamme hänen haastavan Mika Järvisen peliaikakilpailussa, Jämsä kertoo.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen