Tappara tasoitti finaalisarjan voitot – Jasu ratkaisijana

16.4.2016
Tappara tasoitti finaalisarjan voitot – Jasu ratkaisijana

Lauantain maali oli Juhani Jasulle ensimmäinen Tapparan paidassa. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Tappara tasoitti lauantaina finaalisarjan otteluvoitot 1–1:een. Tamperelaiset kaatoivat toisessa finaaliottelussa HIFK:n niukasti lukemin 2–1. Hakametsän lauantai-illan voittomaalista vastasi Juhani Jasu.

Tappara – HIFK 2-1 (0–0, 1–0, 1–1) | Voitot 1–1

Toisen finaaliottelun avauserä oli maaliton, vaikka maalipaikkoja riitti kummassakin päässä kenttää. Vierasjoukkue HIFK sai kiekon kerran jo maaliinkin, mutta osuma hylättiin hyökkääjän oltua maalivahdin alueella.

Toisessa erässä kiekko löysi maaliin myös sääntöjen puitteissa. Osumasta vastasi kotijoukkue Tappara, kun Kristian Kuusela onnistui ylivoimalla ajassa 29.26. Tärkeän avausmaalin alustivat Nick Plastino ja Jani Lajunen.

Perjantaina Tapparan nollannut HIFK nousi tasoihin päätöserässä ajassa 49.08. Maalintekijänä toimi slovakialaishyökkääjä Tomas Zaborsky, joka pääsi ampumaan kiekon tyhjään maaliin Daniel Grillforsin laukauksen paluukiekosta. Grillforsin lisäksi osumaan syöttöpisteen merkkautti Joonas Rask.

Voittomaali näki päivänvalon viisi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Todellisen tahtomaalin tekijäksi merkattiin aloitusspesialisti Juhani Jasu. Maali oli Jasulle ensimmäinen Tappara-paidassa. Voittomaalin alustivat kapteeni Jukka Peltola ja Patrik Laine.

Finaalisarjan voitot ovat nyt tasan 1–1. Finaalisarjan kolmas kohtaaminen on vuorossa tiistaina 19.4. Helsingissä. Ottelu käynnistyy klo 18.30.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen