Liiga määrää Petri Tuonosen toimintakieltoon

14.4.2016
Liiga määrää Petri Tuonosen toimintakieltoon

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Tapparan joukkueenjohtaja Petri Tuonoselle yhden ottelun toimintakiellon tiistain Kärpät–Tappara-ottelussa tapahtuneesta asiattomasta käytöksestä.

Tuononen on toimintakiellossa 15.4.2016 HIFK–Tappara-ottelussa.

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Tapahtuma-aika: 12.4.2016
Ottelu: Kärpät-Tappara
Otteluaika: 59:56

1. Selostus asiasta

Tapparan joukkueenjohtaja Petri Tuononen näytti käsimerkkejä Kärpät-Tappara-ottelun loppuhetkillä Tapparan vaihtoaition taakse katsomoon. Tuonoselle ei tuomittu tilanteesta rangaistuksia. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Petri Tuononen on antanut tilanteesta suullisen lausuman.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 168 vi 2- kohdan mukaan pelaajalle tai joukkueen toimihenkilölle, joka tekee säädyttömän eleen kenelle tahansa henkilölle jäällä tai missä tahansa kentällä ennen ottelua, sen aikana tai sen jälkeen, tuomitaan ottelurangaistus.

Otteluvideon ja Tuonosen kuulemisessa myöntämän perusteella on selvää, että Tuononen näyttää tilanteessa katsojalle sääntökirjan 168 vi 2-kohdan tarkoittaman säädyttömän käsimerkin. Tuononen on lausumassaan todennut, että tilanne on karannut häneltä erään katsojan pitkään jatkuneen huutelun takia, eikä kyseessä ollut yleisesti koko yleisölle osoitettu mielenilmaus. Säädyttömän käsimerkin näyttämisestä tulee tuomita ottelurangaistus.

3. Ratkaisu

Määrään Tapparan Petri Tuonoselle yhden (1) ottelun toimintakiellon. Tuononen on toimintakiellossa Tapparan seuraavassa ottelussa 15.4.2016 HIFK-Tappara.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 13. huhtikuuta 2016

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen