Kärpät semifinaaleihin Sakari Mannisen jatkoaikamaalilla

28.3.2016
Kärpät semifinaaleihin Sakari Mannisen jatkoaikamaalilla

Sakari Manninen upotti TPS:n jatkoaikamaalilla ajassa 60.16 (Kuva: Joonas Salo)

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Kärpät selvitti tiensä semifinaaleihin kaatamalla TPS:n maanantaina neljännen kerran. Ratkaiseva kuudes semifinaaliottelu ratkesi Sakari Mannisen jatkoaikamaaliin.

TPS–Kärpät 2–3 JE (2–0,0–0,0–2,0–1) | Voitot 2–4

Kärpät selvitti maanantaina tiensä semifinaaleihin kaatamalla TPS:n kuudennessa neljännesfinaaliottelussa jatkoajan jälkeen lukemin 2–3. Turussa ratkaisuottelua seurasi yli 9000 katsojaa.

Kotijoukkue TPS tuli ottelun avauserään isännän elkein. Kauden parastaan laittanut TPS johti avauserään jälkeen ottelua ansaitusti lukemin 2–0. Turkulaisten avausmaali syntyi ajassa 05.53, kun Francis Pare karkasi läpiajoon Elias Karvosen syötöstä. Lisää tuli ajassa 13.21, kun ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder iski TPS:n 2–0 johtoon. Kevään pudotuspelien kolmannen maalinsa tehneen Tallinderin osuman alustivat Ville-Vesa Vainiola ja Elmeri Eronen.

Oululaiset heräsivät taisteluun ottelun voitosta vasta päätöserässä. Ensin Jesse Puljujärvi kavensi ottelun liigauransa toisella pudotuspelimaalilla. Puljujärven osuman alustivat Sebastian Aho ja Mika Pyörälä. Kärppien tasoitusmaali syntyi seitsemän minuuttia myöhemmin Saku Mäenalasen toimesta ajassa 53.37. Hyvään pelivireeseen yltäneen Mäenalasen osumaan syöttöpisteet saivat Miro Aaltonen ja Mika Niemi.

Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan ainoastaan 16 sekuntia, kun Sakari Manninen iski Kärpät semifinaaleihin vieneen osuman. Kesken kauden HPK:sta Kärppiin palannut Manninen iski kuudessa TPS-ottelussa pisteet 2+5=7.

Kärpät kohtaa perjantaina alkavissa semifinaaleissa runkosarjassa kolmanneksi sijoittuneen Tapparan.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen