Neljännesfinaalit 2016: TPS ja Pelicans tasoittivat ottelusarjansa

24.3.2016
Neljännesfinaalit 2016: TPS ja Pelicans tasoittivat ottelusarjansa

TPS:n Niklas Friman iski torstaina liigauransa ensimmäisen pudotuspelimaalin. (Kuva: Joonas Salo)

Torstai-illan voittajat olivat Tappara, Pelicans, JYP ja TPS. Voittojen myötä Pelicans ja TPS tasoittivat omat ottelusarjansa. Tapparalla ja JYPillä on lauantaina ensimmäinen mahdollisuus lunastaa paikka semifinaaleissa.

Tappara ryösti torstaina Raumalta arvokkaan vierasvoiton. Tapparan voiton myötä ottelusarjassa nähtiin ensimmäiset vierasmaalit. Lukon Toni Koivisto vastasi illan avausmaalista, Tapparan Veli-Matti Savinainen kuittasi johtomaalin vielä avauserässä. Kahdessa viimeisessä erässä ottelun hahmoksi nousi kaksi maalia iskenyt Jere Karjalainen. Tapparan maalilla torjunut Dominik Hrachovina pelasi kevään ensimmäisen pudotuspeliottelunsa.

Hurjasti taistellut Pelicans tasoitti neljännesfinaalisarjan HIFK:ta vastaan torstaina Lahdessa. Ottelun jatkoaikasankari oli Juhani Tyrväinen, joka iski ratkaisun ajassa 62.46. Voittomaalin alustivat ketjukaverit Antti Erkinjuntti ja Vili Sopanen. HIFK johti varsinaisella peliajalla kahdesti Corey Elkinsin ja Yohann Auvitun osumilla, Pelicans punnersi kuitenkin kahdesti tasoihin Joonas Hurrin ja toisessa ottelussa perättäin osuneen Aleksi Rekosen maaleilla.

JYP otti torstaina kolmannen voittonsa SaiPasta. Jyväskyläläiset siirtyivät ottelussa nopeasti 0–2 johtoasemaan Janne Tavin ja Markus Nenosen onnistumisilla. SaiPalle pientä toivoa toi avauserän lopussa Ville Vainikainen, joka iski liigauran ensimmäisen pudotuspelimaalin heti ensimmäisessä pelaamassaan pudotuspeliottelussa. Vainikaisen osumasta huolimatta JYP piti ottelun käsissään ja karkasi Anssi Löfmanin ja Darryl Boycen osumilla vakuuttavaan 1–4 vierasvoittoon.

TPS yllätti hallitsevan Suomen mestarin Kärpät torstaina toistamiseen. Turkulaiset tasoittivat ottelusarjan voiton 2–1 kotivoitolla. Illan avausosuma oli Kärppien Juuso Ikosen käsialaa. TPS ei kuitenkaan luovuttanut, vaan liigauransa ensimmäisen pudotuspelimaalin merkkauttanut Niklas Friman iski toisessa erässä tasoituksen yli 7500 turkulaiskatsojan riemuksi. Ottelun voittomaali syntyi päätöserässä ajassa 44.47, kun Eric Perrin osui Tomi Kallion tarjoilusta. Voittomaali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

>> Katso illan kaikki 17 maalia

Neljännesfinaalien 4. ottelut 24.3.2016

Lukko - Tappara 1-3 (1-1, 0-1, 0-1) | Voitot 1–3
Pelicans - HIFK 3-2 JE (0-1, 1-1, 1-0, 1–0) | Voitot 2–2
SaiPa - JYP 1-4 (1-2, 0-1, 0-1) | Voitot 1–3
TPS - Kärpät 2-1 (0-1, 1-0, 1-0) | Voitot 2–2

Viidennet osaottelut pelataan lauantaina 26.3.2016.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen