Tuleva liigaseura Jukurit jyrää Mestiksessä

23.3.2016
Tuleva liigaseura Jukurit jyrää Mestiksessä

Liigakonkari Marko Kauppinen on Mikkelin Jukurien kapteeni. (Kuva: Jukurit/Mikko Rahikainen)

Ensi kaudella Liigaan tulevan Mikkelin Jukurien toistaiseksi viimeinen mestiskausi on ollut todella kaksijakoinen.

Mikkelin Jukurit liittyy ensi kaudella Liigaan, joten on aika tutustua joukkueen kuluvaan kauteen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksessä.

Kauteen suurena mestarisuosikkina lähteneiden mikkeliläisten alkukausi oli todella nihkeä. Joukkue tarpoi lokakuun puoliväliin saakka sarjataulukon häntäpäässä. Alavire herätti tuolloin sangen laajalti ihmetystä lajipiireissä.

Joukkueen kapteeni Marko Kauppinen näkee selkeät syyt alkusyksyn nahkeudelle.

- Siinä oli monta monessa. Teimme paljon henkilökohtaisia virheitä, yksilötasolla oli huolimattomuutta. Ehkä jopa pientä luulotautia. Maalivahtipelaaminen ei ollut riittävällä tasolla. Joukkue oli uusiutunut, eikä pelitapa ollut vielä kaikkien selkärangassa. Viime kevään mestaruus ja liiganousu muodostivat paineita. Vaikka ne tiedostettiin, kyllä ne silti vaikuttivat, Kauppinen luettelee.

9.10. napattu 8–1-kotivoitto RoKi:sta kuitenkin käänsi suunnan. Sen jälkeen Jukurit alkoi napsia voittoja tasaisen tappavasti. Kapteenin mukaan myös suunnanvaihdokselle oli selkeät syyt.

- Yksi oli valmennusjohdon suorittama wanhan liiton kurinpalautus. Otimme käyttöön neuvostoliittolaisia harjoitteluoppeja eli menimme lujaa ja paljon. Se herätti meidät pelaajat yksitellen. Toinen oli pelitavan loksahtaminen. Pääsimme siinä samalle sivulle.

Jukurit voitti lopulta runkosarjan selkeästi. Kun pudotuspelit ovat joka tapauksessa vielä edessä, eikä ole hankalaa käsitellä tilannetta, jossa asema on turvallinen ja kaikki luonnistuu?

- On siinä vaaransa. Oli pidettävä fokus pelissä, ei tuloksissa. Niinhän aina kuuluisi toimia. Voitimme monta ottelua huonolla pelillä – toisinaan se menee myös päinvastoin. Se on tärkeää tiedostaa. Meille oli runkosarjassa tärkeää, ettei tulos ohjannut liikaa, koska kausi on kuitenkin pitkä, Kauppinen kertoo.

Runkosarjamestari sai pudotuspelien puolivälierässä vastaansa Kiekko-Vantaan. Neljän ottelun jälkeen ottelusarja on tilanteessa 3–1 Jukureille. Millainen vastustaja vantaalaiset on ollut tulevalle liigaseuralle?

- Sitkeä. He pyrkivät tekemään meidän olomme tukalaksi. K-Vantaa ei ole missään tapauksessa helppo vastustaja, Kauppinen sanoo.

Puolivälieräottelusarja jatkuu tänään Mikkelissä, jossa Jukureilla on mahdollisuus katkaista sarja ja edetä välieriin.


Liiga.fi seuraa Jukurien pudotuspelitaivalta tänä keväänä.


---
Julkaisija: Antti Pärnänen