JYP-rouhija tulikuumien ykkönen

21.3.2016
JYP-rouhija tulikuumien ykkönen

Kaksinkertainen Suomen mestari Miika Lahti viihtyy playoffs-ilmapiirissä. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYPin Miika Lahti on rankattu Liigan tulikuumien pelaajien viikon ykköseksi. Kärkikolmikkoon sijoittuvat lisäksi Kärppien Lasse Kukkonen ja HIFK:n Ville Husso.

JYPin Miika Lahti on monissa liemissä keitetty playoffs-pelaaja. Kokenut sentteri teki runkosarjan 47 ottelussaan viisi maalia. Nyt kaksi peliä neljännesfinaaleissa, ja verkko on helähtänyt jo kolmesti.

"Lahti on syttynyt todelliseen liekkiin pudotuspelien alkajaisiksi: kolme maalia ja yksi syöttöpiste kahdessa JYPin voittopelissä. Lahden johtama romuluinen kakkoskenttä on pimentänyt täysin SaiPan suurimmat tähdet David McIntyren mukaan lukien. Raatamis- ja ärsyttämiskyvyt ovat Lahdella Liigan huippuluokkaa ja sääntöjen sisäpuolella pysyttäessä nämä taidot nousevat pudotuspeleissä suureen arvoon."

Kaiken kokenut Kärppä-konkari Lasse Kukkonen tietää, mistä pelataan. Kukkosen peliaika kasvaa kevään edetessä. Neljännesfinaalien toinen osaottelu oli erinomainen näyte Kukkosen osaamisesta.

"Kärppä-kapteeni on kuin luotu koviin paikkoihin. Pelaa isoja minuutteja varmasti suorittaen. Osaa tökkiä ja härnätä, eikä provosoidu, vaikka joutuu tökittäväksi ja härnättäväksi. Joukkueensa tärkein pelaaja."

Mestarisuosikkeihin kuuluvan HIFK:n maalivahti Ville Husso on torjunut kahdessa Pelicans-ottelussaan yhteensä 44 kertaa ja taakse on mennyt vain yksi kiekko. 21-vuotias nuorten maailmanmestari antaa vahvoja näyttöjä matkalla kohti vieläkin isompia areenoita.

"On tylsyttänyt laadukkaalla torjuntatyöskentelyllä Pelicansin muutamat vaarallisemmat maalintekopaikat. Yksi päästetty maali kahteen ensimmäiseen otteluun on taannut HIFK:lle kaksi voittoa ja vahvan askeleen lähemmäs välieräpelejä. Kasvanut henkisesti aiemmista kausista ja nuoreksi maalivahdiksi Hussoa on jo koulittu kovissa paikoissa verrattaen useasti."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen