Aho ja Saarela tekevät Liiga-historiaa

8.3.2016
Aho ja Saarela tekevät Liiga-historiaa

Aleksi Saarela on pelannut läpimurtokautensa Liigassa. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Kärppien Sebastian Aho ja Ässien Aleksi Saarela kirjoittavat nimensä runkosarjan nuorimpien rajapyykkien rikkojien kärkikymmenikköihin. Maali- ja pistepörsseissä vakuuttaneet Nuorten maailmanmestarit ovat rikkoneet runkosarjassa 20 maalin ja 40 pisteen haamurajoja.

Aleksi Saarela on Liigan maalipörssissä jaetulla neljännellä sijalla 20 maalillaan. Tammikuun alussa 19 vuotta täyttänyt Saarela on Liiga-historian kuudenneksi nuorin pelaaja, joka on iskenyt vähintään 20 maalia yhdellä kaudella.

Nuorin 20 maalin rajan rikkonut on 21 osumaa kaudella 2012-13 viimeistellyt Aleksander Barkov. Tappara-sentteri oli ennätyskauden päättyessä vasta 17 vuoden ja kuuden kuukauden ikäinen. Ennen 19-vuotissyntymäpäiväänsä 20 maalia yhdellä kaudella ovat iskeneet myös muun muassa johto- ja valmennustehtävissä vaikuttaneet Mikko Leinonen ja Kai Suikkanen.

Sebastian Aholla on myös mahdollisuudet nousta runkosarjan viimeisillä kierroksilla myös 20 maalin kerhoon. Saarelaa puolisen vuotta nuorempi Aho nousisi yhden maalin myötä ikätilaston kakkoseksi. 18 vuoden ja seitsemän kuukauden ikäistä Ahoa nuorempana ovat 20 maalin rajan rikkoneet SM-sarjan aikakaudella myös KooVeen Matti Rautiainen (26 maalia kaudella 1973-74) ja HIFK:n Matti Hagman (30 maalia kaudella 1973-74).

Pistepörssin seitsemäntenä oleva Aho on Liiga-historian neljänneksi nuorin 40 pisteen rajan rikkonut pelaaja. Ahoa nuorempana saavutukseen ovat yltäneet vain Barkov, Mikael Granlund (2009-10) ja Olli Jokinen (1996-97).


---
Julkaisija: Antti Seppänen